Odkręcenie dzwonu sprzęgła

Zamówiłem kompletne sprzęgło z dzwonem ale starego za nic nie mogę odkręcić. Rozumiem że odkręca się normalnie ? Czy to jest lewy gwint ? jak to odkręcić bo trzyma tak że aż klucz nr 14 zrobił się jak pół księżyc a śrób nie puszcza nie mam palnika opalać zapalniczką kuchenną ? lać WD40 ?

dobry nasadowy klucz, dobra blokada dzwonu (lub dobry patent) i nie ma zmiłuj - musi puścić.
W najgorszym razie do jakiegoś ziomka i udar…

A powiedz mi mogę blokować koło i odkręcać nie uszkodzę przekładni ? Czy bezpośrednio blokować dzwon w dziurkach ?

lepiej dzwon w dziurkach - po to są. Z kołem to różnie wychodzi - niektórzy sobie wyłamywali kawałki felgi…itd i ie ma co napinać całego układu

Przy okazji wymienię olej w przekładni tylko ile go lać aż będzie się wylewał z górnej śruby ?

nie.
100ml w 99% skuterów 50-125cm

A co może być gdy jest deszczowa pogoda tzn. nie musi padać na skuter wystarczy że jest wilgotno w dany dzień to już ze startera nie łapie muszę kopać gdy jest normalna pogoda to zapala bez problemu ze startera WTF ? Aku jest ok bendix nowy.

ale nie łapie czyli nie kręci, czy kręci ale nie zapala? kręci normalnie czy wolniej?

może masz przewód WN/fajke/obudowe cewki w słabej kondycji i strasznie iskra słabnie bo przez wilgoć w powietrzu coś ucieka

Wciskam przycisk startera i nic totalnie nic się nie dzieje z kopki od razu zapala. Fajkę świecy kupowałem nowa 3 tygdonie temu bo zgniotłem podczas różnych czynności które robiłem przy nim :slight_smile:

Czegoś nie kumam. Wymien iłem Wariator pasek rolki 5.5 g pasek bando Wariator i przeciw tależ nowe. Dziś wyregulowałem idealnie gaźnik tak że przy starcie nie ma muła i na wolnych ładnie pyrka i nadal nie mam licznikowego V-maxa większego niż 65 Km/h na starych częściach na prostej rozpędzał się do 73 Km/h aż wył a tutaj lipa :slight_smile: Co jeszcze zrobić ?

może inne rolki, może inna dysza. pasek dokąd ci wchodzi?

Pasek ładnie wychodzi wysoko cały wariator juz się świeci nowy był trochę matowy teraz się błyszczy. Rolki były 5,5 takie też dałem by się nic nie zmieniało. Jaka dysza gdzie to jest ? Jej nie ruszałem :slight_smile: