Witam.
Chciałbym się dowiedziec czy zamiast blokady dzwonu można uzyc klucza do filtrów. Jest to łańcuch(mniej więcej jak do rowera) i raczka.
Jesli scisne i przytrzymam to moga zostac jakieś wgniecenia lub zostac uszkodzony??
Prosze o porady.
Może foto?
nie lepiej zablokować dzwon kluczem od bosh’aż taki z dwoma ząbkami do odkręcania tarczy?
albo w dzwon wsadzić kombinerki (2 końce w dziurki) do środka jakiś pręt czy coś takiego, na śrubę nasadkę i odkręcać pchając pręt co jest między ramionami kombinerek w stronę aby dzwon się nie ruszał?
Uszkodzony raczej nie ale nie wiem czy dasz rade to odkręcić, zależy jak jest dokręcony. Ja używam klucza od bosza wsadzam te dwa bolczyki w dziurki dzwonu a rączkę przykręcam do karteru, jak dziura nie pasuje to wiercę drugą. Jak do tej pory nie miałem okazji żebym nie odkręcił dzwonu tym sposobem.
Najlepeszym rozwiązanie jest dorobienie klucza sobie tak jak ja to zrobiłem z płaskowników wkładasz w dziury dzwony opierasz o ziemię i kluczem odkręcasz bez wysiłku jeżeli przedłużysz klucz kilkakrotnie.
Jak dam rade zrobie foto
Jesli bys mogl to to dodaj bo w najblizszym czasie bede odkrecal dzwon.