Posiadam Skuter CPI Formula R! po jego dotarciu wzielem się za odblok, wykonalem takie oto czynnosci ! -wymiana dyszy w gaźniku(75) -sciagniecie blokady z iglicy -sciagniecie zwezki z filtra pow. -sciagniecie pierscienia z wariatora -wymiana rolek na lżejsze (o 1g) -sparwdzilem czy jest zwezka w wydechu (nie ma) -sprawdzilem czy jest kabelek rozowy od modulu liczacy ilosc obrotów i odcinajacy je (tez nie ma) -sam modol sprawdzalem wstawilem inny ze sportowa mapa zapłonu (nie pomoglo) (skuter dalej leci 55km/h) RATUNKUU !! :-/
U qmpla było podobnie dać wydech Stage 6 Pro replica i leciał 75km/h
W wydechu jest na pewno zwezka!Skrawdz jeszcze raz.
wydech w serwisie sprawdzalem z mechanikiem
chcial bym zeby byla tam zwezka ale nie ma… wkurzyc się idzie strasznie :evil:
wymień oryginalny filtr paliwa na większy, czyli na taki o najwiekszej przepustowość
ps. wydaje mi się ze tek różowy kabelek we wszystkich skuterach jest
W każdym 2 suwie seryjnym blokada to JEST CA?Y TŁUMIK Zapamiętajcie sobie … w 2T tłumik wygląda jak taka grucha ! :o !!!
ja rozumiem o co ci chodzi
wiem ze mam zła przepustowosc spalin i wg kumam i jezeli chce lepiej leciec to tłumik nowy… ale chodzilo mi o zwezke np w kolanku od cylindra itd jak to jest czesto spotykanie to ja akurat nie mam… > Tłumik moze mi tak znacznie blokowac moc ? ze 55km/h to moj v/max :-x PS. Ile koszt tłumika sredniej klasy wynosi ?
Tak wydech moze ci tak blokowac!A wydech jeśli chcesz do twojego CPI ja mam Lovince ZX za 210zl jeśli chcesz będzie ci super z nim szedl!
byl bym zainteresowany
napisalem ci juz wiad na gg …
pozdrawiam