Odblokowany czy nie?

Hej mam skuter Kingway Ibis i nie wiem czy jest odblokowany bo idzie mi 65-70 a na blacie mam 60 km/h… Prosze o pomoc!!

Raczej jest odblokowany … Zobacz jeszcze czy masz podkładkę na wario, rurke w tłumiku A tak w ogóle robiłeś coś przy nim ? Rozblokowywałeś go ?

Mówiąc szczerze ja nie wiem jak lokowane są te kingwaye mój kolega chcąc ściągać blokady pojachał do serwisu i mu powiedzieli że przez ostrą jazde pękła mu blokada na manetce i na wariatorze i zdjeli mu blokade z wydechu i z raci iż to byl 4 suw v-max się nic nie powiększylo jedynie trochę wzroslo przyspieszenie a teraz jedzie mu 60 więc nie wiem jak jest u ciebie

Blokada ma manetce ? Pierwsze słysze …

mateuszpiatek napisał:

powiedzieli że przez ostrą jazde pękła mu blokada na manetce i na wariatorze

To chyba coś mu wkręcali... Po 1. nie ma ładnej blokady na manetce Po 2. Nie ma takiej opcji żeby blokada na wario pękła... pierścień jest tak mocny, że musiał być go przecież, żeby go zniszczyć. Nie ma mowy żeby od ostrej jazdy tak się stało (i to w zablokowanym 4T :DDDDD)

Sprawdź standardowe blokady … czy je ma czy nie … Ale jak idzie 70km/h to już chyba więcej nie pójdzie … chyba że jeszcze moduł … PS. Jak ja lubie te opowieści z serii “KOLEGA KOLEGI ZROBIŁ TO I TAM TO…”

weź sobie z filtra powietrza wyjmij taką rurkę, wsadź większy filtr paliwa (np od malucha :mrgreen: ) i przy gaźniku. Ziomq ma Kingway’a i takowe blokady posiadać. Jak go rozbuja to leci mu 95km/h licznikowe oczywiście.

nic nie robilem nie zdejmowalem zadnych blokad a moze licznik źle chodzi ale chyba nie bo jak moj tata raz jechal i jechal jego kolega samochodem to mowil ze ponad 70 cisnal samochodem mierzone wiec chyba fdobry/// nie wiem dlaczego tak się dzieje??

Może chodzi o blokade linki w rolgassie taki plastik i jak szarpał to pękło i manetka nie chodzi :stuck_out_tongue_winking_eye: Tylko to mi przychodzi na myśl Wiem że jest śruba wkręcana w manetke ale to w Yamaha Raptor blokująca przepustnice o 50%. Ja kiedyś wyjąłem tą blokadą w Baotianie i nie miał się jechać 45km/h max (z filtra) raczej jest już odblokowany nic więcej nie wyciągniesz z niego.

Sprawdź sobie stan paska. Jak będzie za wąski to będzie wolniej jechać.

Postrach napisał:

Jak go rozbuja to leci mu 95km/h licznikowe oczywiście.

To nie możliwe na seryjnym chińczyku 4T… Kumpel ma założone 65cc i idzie mu spokojnie 80km/h…

o czym wy mowicie patrzcie na temat!!!

No to ci pisze żebyś sprawdził stan paska napędowego! To też ma znaczenie na prędkość skutera.

PodLy napisał:

wsadę większy filtr paliwa (np od malucha ) i przy gaźniku. Ziomq ma Kingway'a i takowe blokady posiadał. Jak go rozbuja to leci mu 95km/h licznikowe oczywiście.

podly po co piszesz takie rzeczy tym mu nie pomagasz aby koleś się może zdenerwowała co do mojej poprzedniej wypowiedzi to mi mówił kumpel a tak mu powiedzieli w serwisie ale u nas są takie serwisy że niektórzy twierdzą iż skuter nie ma blokad a niektórzy iż po odblokowaniu zupełnie nie znanego skuta po bujasz 100 w 4t i 50

nikikin w ty temacie ja się pytam czy mam odblokowanego sqta bo mi dosc szybko jedzie a nie mow mi jak jeszcze mam zwiekszac predkosc… patrz na temat

dostałem tą stronkę od corey93 zobacz czy masz takie bzdety jak na tej stronce http://forum.jednoslad.pl/viewtopic.php?t=46

jeżeli jedzie te 65-70km/h to blokad na pewno nie masz, moze została gdzieś jakaś, ale pewnie niewiele da :slight_smile: seryjny kingway szybciej ci nie pojedzie :cry:

No więc odpowiedź na ‘temat’: Tak, twój skuter jest rozblokowany. Ew. dlaczego nie idzie więcej? Bo jeżeli pasek jak za waski to szybko przyspiesza ale mało jedzie ;).