Odblokowanie Zongshen 50 ccm.

Witam. Posiadam chiński skuter Zongshen 50ccm. I mam pytanie jak go odblokować? czytałem że wystarczy odpiąć różowy przewód od modułu ale on ma tylko 3 kable w kostce i są to kolory: niebieski, czarny, biały. Modułu kumpel szukał i nie ma innego do tego. Z góry dziękuje za pomoc ;)

jaki toto ma silnik? oznaczenia

Szczerze mówiąc to nie wiem. On jest na podzespołach piaggio niby (4T). Będę musiał kumpla spytać o oznaczenia. Gdzie znaleźć je ?

Musisz wymienić moduł na odblokowany. i wykręcić śrubkę z dekielka z gaźnika. to wszystkie blokady .

No właśnie niby nie ma do tego modułu.. I czy jakoś nie idzie tego rozblokować ?

nie ma modułu? to jak jeździ ?

mam taki sam skuterek w nim jest zamontowany silnik nie wiem jakiej firmy ale na licencji piaggio on ma cewko moduł i poprzez odcięcie kabla nie będziesz miał prądu musisz w tym cewko module wyciąć górna część plastiku i tam znajduje sie blaszka po jej przecięciu skuter ma odblokowany moduł nie wiem czy w 100% ale jak ja tak zrobiłem to wyciąga mi 60-65km/h ale po przecięciu tej blaszki moc spadła nie znacznie ale do odczucia także wymieniłem gaźnik wariator i rozwierciłem tłumik nie ma szału z prędkości ale zawsze dobry ryc niz nic te silniki to złom mówię bo znam się na tym mam go od 2 lat i już mi spadł łańcuszek rozrządu bo pękł napinacz mam z nim same problemy od kąd skończyła się gwarancja może trochę nie dbam o niego ale olej zmieniam często..... pozdrawiam :)