Odblokowanie skutera

Witam .posiadam basse i czy wrto ją odblokowywać i czy odblokowany silnik krócej pracuje??

Moc się zwiększy... ale żywotność silnika wręcz odwrotnie :)

ake czy silnik bedzie chodził tak jeszcze z 10 tysiecy czy nie??

nie można tak powiedzieć "czy bedzie, czy nie" jest to tylko chińczyk także wszystko możliwe...

Wszystko zależy od kierowcy. Jeśli będziesz cisnął odblokowany silnik ciągle na max. manetce to oczywiste że się żywotność takiego silnika zmniejszy ale jeśli odblokowanie ma Ci bardziej służyć w sensie awaryjnej mocy i będziesz jeździł nie katując silnika to żywotność nawet wzrośnie niż na zablokowanym sprzęcie. Jak się dba tak się ma. Co do przebiegu 10 tys. to różnie. Jedni muszą robić remont przy 5 tys przebiegu a inni po 20tys. ciągle jeżdżą.

wiem ale chdzi mi o to czy jak go odblokuje to jeszcze pojezdze nim czy po chwili na złom

ja glownie jezdze tak ze rozpedzam skuter i puszczam manetke albo obroty daje na min

pojeździsz.

Zrozum że nie da się tego przewidzieć ile jeszcze będzie Ci silnik pracował. Wszystko się może zdarzyć. Jak ma paść to padnie. Może się to stać za 10km a może za 10 tys.

wiem ze nie da sie tego przewidziec.raczej chyba jednak sobie odpuszcze odblokowanie

miłej tułaczki 45 km/h :) Odblokowany silnik będzie miał większą żywotność pod warunkiem takim, że nie będziesz go katował

nie katował czyli jezdzac jak??

Czyli tak jak napisałem kilka postów wyżej. Szanując silnik i nie jeżdżąc ciągle z manetką na max. Nie palić gumy itd.

a mam jeszcze jedno pytanie.kapie mi cos z pod silnika.na laczeniach obudowy pod filtrem nie wiem co tam jest ;)

Chodzi Ci o obudowę przekładni ?

tak

A wymieniałeś ostatnio olej w przekładni ? I ile tego kapie i skąd dokładnie ?

nie wymieniałem.kapie jak wystaja takie dwa kawałki kwadratowe.

a czy jak odblokuje skuter to posyntetyk 10w40 starczy??olej wymienialem w srode i ma przejechane 15 km