Wczoraj odblokowałem skuter: kolanko,podkładka na wario, dysza 60 :// (taka dali a miala byc 65) oraz rolki 4,5g.
Odpaliłem niby jest ok pomijając regulację gaźnika. Jak się nagrzal i ssanie się wylączylo to zacząłem jazdę. Przyspieszenie na poiczątku znakomite. Pojeździłem trochę, kiedy już był całkiem nagrzany to miał muła na starcie;/. Dzisiaj było to samo ;/ A v-max po idealniej prostej to 55-60 a jak jest minimalna górka(mini mini mini ) to jedzie do 65 a z powrotem 50
Proszę o porady
Jeszcze jedno(gaźnik)
JAk nagrzeje silnik i reguluje gażnik to jak to ma być? Śrubkę od powietrza wkręcić na max i dopiero wtedy ustawić obroty i zacząć regulację powietrzem? Czy cały czas kręcić oby dwomaż
ja mam longije 2T i jak się nagrzeje to tez mam slabsze osiagi i nie mogę go odblokowac jakos w keeway to chyba normalne ze po rozgrzaniu slabsze osiagi sa
w huraganie z młodszych roczników , normalne jest ze jedzie do 65 bo takie są tam przełożenia
kojak666 napisał:
JAk nagrzeje silnik i reguluje gażnik to jak to ma być? Śrubkę od powietrza wkręcić na max i dopiero wtedy ustawić obroty i zacząć regulację powietrzem? Czy cały czas kręcić oby dwomaż
ustawiasz obroty tą wystająca
a tą mała przy filtrze wkręcasz max i wykręcasz co pół obrotu :)
i tak aż do skutku aż będzie dobrze
jak tą malą wykręcisz to obroty spadną to podkręć je śrubą od obrotów :)
zazwyczaj mała trzeba wykręcic od 2-3 obrotów :)
Co moze byc jeśli jade na rozgrzanym i dam manete na max do strasznie przeryważ
A co do rozgrzania to nie moze tak byc ze muli !
kojak666 napisał:
Co moze byc jeśli jade na rozgrzanym i dam manete na max do strasznie przerywał
źle wyregulowany gaźnik
może go zalewać albo dostaje za mało wachy
OK
Moze mi ktoś jeszcze powiedzieć co jest przyczyną muła po rozgrzaniu?
Zamula go na poczatku a potem juz się dobrze rozpedza.
Regulacja, jak na zimno jest dobrze to tylko coś z gaźnikiem. A osiągi są normalne, mi huragana to jechał 60.
To rozgrzanie tez wpływa na osiągi i regulację gażnikaż
Bo świezo po wyłaczeniu ssania(tak mysle) skuter ma niezlego kopa przez chwile a potem znow muł.
Ja pierdole… To nie wiesz, że jak się skut nagrzeje, to inaczej pracuje?
Myślałeś, że ssanie jest po to, żeby więcej palił na początku?
I jeszcze pewnie regulowałeś na zimnym silniku?
Ja się chyba wykończę kiedyś przez niektórych userów…
No sorry ale nie jestem az tak ciemny.
Regulowałem na cieplutkim Ale i tak dam koledze bo ma obrotomierz i będzie elegancko.
Czy to poprawi osiągi po rozgrzaniu?(przyspieszenie)