Witam. Mam peugeota jet force z 2006r na gaźniku. Odcialem zawirowywacz spalin co dalo mi jakieś 10km/h szybciej. Rozkrecilem wariator i się okazalo ze tam nie ma podkladki dystansujacej. Co mam jeszce zrobić zeby go odblokowac? Bo jezdzie mi max 60 a wiem ze można duzo więcej. A i jeszcze jedno. Jak jade z gorki to przy 60km/h odcina mi doplyw paliwa. Tzn nie mogę się bardziej rozpedzic. Czy zeby go odblokowac muszę go dawac do serwisu? Jak tak to ile to moze kosztowac? Szukalem w roznych zrodlach blokad w jet force ale cos nie za bardzo mi to szlo. Z gory dziekuje za pomoc
Odcina zapłon czy nie dostaje paliwa? Jesli pierwsze ----> Moduł Drugie blokada gaźnika ew gaźnik do regulacji
No to jest tak ze jak jade z gorki czuje ze on się moze bardziej rozpedzic ale dochodzi do 60 km/h i w pewnym momencie jakby go cofa o jakieś 2 km/h. Cos jakby hamowalo. I to będzie wszystko co mogę zrobić?
Moduł…
To mam jeszcze jedno pytanie. Czy muszę kupowac modul zaplonowy czy wystarczy odciac którys kabelek w module (juz nie pamietam który ale kumpel wie). I o ile mniej więcej szybciej skuter będzie jezdzil?
Jet force do 80 powinien dochodzic. Nie wiem czy jak kabelek odetniesz cos pomoże bo to chyba tylkow chińskich sqt tak jest. Musisz nowy moduł kupić
Nie wiem jak w jetforce ale w speedfighcie nie ma podkładki dystansowej a takie coś
tą podkładkę należy zdjąć jest to taka malutka blokadka
JetForce moze wyciagnac nawet do 110km/h odblokowany… kumpel ma ale 2008rocznik na gaźniku… zdjal wnim 8 blokad i zostala mu jeszcze jedna Tylko nie wiem gdzie te potwory sa zablokowane
Ał 110 to chyba lekka przesada xD
Moze licznikowe 110. Chociaz raz na jakis czas trafia się taki sprzet ze jedzie duzo więcej niz powinien. Gdzies o tym slyszałem.
nie przesada… przekonalem się na wlasnej skorze i tez bylem zdiwiony
A 8 blokadą? tyle to chyba tam nie ma, chyba że za blokade uznać zbyt małą dysze lub np. zbyt mały filtr paliwa, te rzeczy które po wyminie owszem dają jakiś efekt ale bardzo mały... najważniejszymi blokadami w jetforce powinny był zawirowywacz spalin którego już się pozbyłem, blaszka przykręcona 3 śrubami na wario i zablokowany moduł... chyba że w serwisie zablokowali go w jakiś wyjątkowy sposób :-PDefQon napisał:
JetForce moze wyciagnac nawet do 110km/h odblokowany.. kumpel ma ale 2008rocznik na gaźniku.. zdjal wnim 8 blokad i zostala mu jeszcze jedna :) Tylko nie wiem gdzie te potwory sa zablokowane :P
wady peugeotow to właśnie blokady…
Jestem posiadaczem Peugeot JetForce wersja gaźnikowa i nie wiem czy teraz kupić Aprilie RS 50 czy będzie ona lepsza czy gorsza hmm :566:
no ja też mam właśnie problem z odblokowaniej peugeota ale wiem że tam powinny był blokady...DefQon napisał:
wady peugeotow to właśnie blokady.. :p
ta 110 od razu 299km/h r1 bierze na przyspieche itp … 110 to ci 125 4T pojedzie… A 3/4 sportąw ledwo do 100 dochodzi o ile dochodzi max 80km/h
Mam JetForce 50 na gaźniku z roku 2003… Wiecie ile on ma KM? W papierach pisze 3.6KW, ale nie chce mi się wierzyc ze tylko 5KM ;/ za silny jak na 5 wg mnie jak mozecie to proszę o odp
pzdr…
jeśli tyle napisali to tyle musi być w dowodach nie piszą ile ma mocy zablokowany tylko ogłnie ile ma mocy
aha… jak go kupowalem to mi powiedzieli ze 7 KM ma hehe… no, ale skoro tak twierdzisz… ^^.