jakie są objawy za małej dyszy wolnych obrotów ?? w gaźniku arreche
Po pierwsze, w każdym gaźniku są takie same. Po drugie, gaśnie na wolnych obrotach, i kręcenie śrubką wolnych nic nie daje.
no właśnie kupiłem gaźnik 19 była dysza 75 (już rozwiercana na 95 o czym nie wiedziałem) dlatego rozwierciłem ją wiertłem 1 załozyłem do sqta noi po jak gazuje to nawet jedzie ale nie może chodzić na wolnych obrotach bo poprostu zacznie go zamulac schodzic z obrotów i zgaśnie chociaż jak dam mnimalnie gazu czasami go uratuje lecz jak dam cały gaz to zgaśnie;/ gościu od którego kupiłem mówi żeby kupić główną 95 bo na takiej mu jeździło normalnie
To znaczy że Ci go zalewa, i to nie dysza wolnych jest zamała tylko dysza główna za duża.
aha ok czyli wystarczy mniejsze główną kupić bo raczej kręcenie śrubką w tym przypadku nic nie da ;p
uhh kup sobie normalna dysze 90 czy tam 95 i wyreguluj gaźnik…ja nie wiem…dysza 10 zeta a wy rozwiercacie te dysze itd… w ogóle to jaki masz sprzęt że ci tak dużo paliwa potrzebał. Nie da się tak bez regulacji powiększać dyszy…wiadome że Ci nie pracuje normalnie bo jest zły stosunek paliwa do powietrza. :lol: No i co z tego, ze rozwiercamy? Nie dla kazdego wydatek parudziesieciu zlotych to nic takiego(zwykle kupuje się pare sztuk dla lepszej regulacji przecież)… A jeśli przez neta, to do tego jeszcze 15zł za przesylke…