witam szukam pomocy mam nrg mc2 wymienilem w nim wal i cylinder na taki sam jak seryjny i przerywa i strzela z tłumika niewymienilem simmeringow moze tego przyczyna albo zaplon??? :567:
wyczyscilem gaźnik swieca nowa kabel wysokiego napiecia tez
niby wszystko ok i nic ciagle to samo pomocy
Może to być zapłon, źle wyregulowany gaźnik etc.
Jeśli robiłeś to sam to udaj się do jakiegoś gościa który się na tym dobrze zna, jeśli u kogoś to opieprz go, zażądaj zwrotu hajsu i pojedź do innego.
Taka moja rada.
no robilem sam i niewiem co jest skuter pali od pierwszego kopniecia ale jak dodaje gazu to zaczyna przerywac
pisalem z jednym mechanikiem i powiedzial mi ze to wina simmeringow ale ja nie jestem pewien bo przecież wal ma takie same rozmiary a wczesniej zanim się lozysko igielkowe posypolo to chodzil jak burza a teraz max 30 i muł
u mnie w roxie bylo to samo doslownie
po wymianie lozysk, cylka oraz walu byl mul jak skurczybyk
okazalo się ze simering który mechanik tak fachowo zamontowal wypadl z kosza, a przed tem byl krzywo zamontowany
ok to wymienie simmeringi tylko niewiem czemu tak ładnie zapalaż???
a po dodaniu gazu muł straszny i ledwo co na obroty wchodzi na nozkach :567:
a moze cos z gaźnikiem poprostu chociaz w sumie watpie ale można zobaczyc albob tłumik zapchany
no z tłumikiem bylo wszystko ok zanim się rozsypal cylinder
Możliwe ze przy wkladaniu walu moglem uszkodzic simeeringiż???
mogłeś
powiem tak, moj przypadek zajal autoryzowanemu serwisowi naprawe okolo 2 tygodnie. wszystko robili gaźnik, tłumik, pakowali oryginalne części z roxa w przekładnie nic kompletnie nic, okazalo się ze simerinki byly bachniete, mi tez zapalal przy przekreceniu kopki delikatnie, ale po dodaniu gazu pracowal na srednich obrotach
Kurna, a jak panne zerżniesz w gumie, to następnym razem zakładasz tą samą? Bo kutang przecież taki samą
Simmeringi jak zdejmujesz wał to są do wywalenia i tyle.
jacol własnie mi tez tak robi utrzymuje srednie obroty a czasami wejdzie na wysokie a jak nie chce wejsc na wysokie to strzela simmeringi dzisiaj ogladałem i wszystko jest mokre nawet mogneto bylo mokre no to wymienie wczesniej chodzil jak rakieta i bylem zadowolony a teraz mam doline bo sam niewiem co jest
dzisiaj bylem u mielocha i 100 za komplet simmeringi z łozyskami opłaca się???
Spisz ze starych simmeringów oznaczenia i kup je w zwykłym sklepie tak samo z łożyskami które niczym się nie różną tylko ceną i naklejką. Ja za komplet łożyska zapłaciłem 50zł za 2 łożyska na wał dwa simmeringi , dwa łożyska na w przekładni i jedno na tylne koło. Więc różnica jest spora.
PS. regis święte słowa :mrgreen:
ok to tak zrobie ale podobno te za 100 sa jakieś teflonowe i wzmacniane??? :?:ale lipa kupiłem simmeringi zalozylem i to samo weszcie mi pomozcie bo brak juz mi sił ja wymiękam :567:
tylko nie kupuj teflonowych bo do tego trza odpowiednie narzedzia zeby wsadzic te lozyska, bo po podgrzaniu się stopią
lozyska zostaw te stare simmeringi wez zmiećl czyms, jakos je wyciagnij a nowe poprostu wsadz i delikatnie wcisnij zebys nie uszkodzil
jezeli lozyska masz nowe to zostaw je i nie ruszaj
a magneto masz mokre bo simmering juz nie uszczelniają
no zalozylem simmeringi i to samo i lipa chyba to będzie zapłon bo swieca jest mokra jak trochę pochodzi i strzela ztlumika :567: