Nrg po wymiane cylindra nie chce jechac

Witam moj nrg po wymianie cylindra nie chce jechac strasznie go muli i jest slaby
simmeringi wymienione swieca nowa gaźnik dobry
i niewiem co jestą??? :cry:
a jeszcze do tego słychac tak jakby ciche strzelanie z tłumika

A gaźnik wyregulowałeś??? Trzeba go wyregulować, jak nie to zapłon sprawdź. Świece sprawdzałeś??? Zrób podstawowe zabiegi a potem napisz jak jest :slight_smile:

Matek23 napisał:

A gaźnik wyregulowałeś???? Trzeba go wyregulować, jak nie to zapłon sprawdź. Świece sprawdzałeś??? Zrób podstawowe zabiegi a potem napisz jak jest :)

to prawda- przeczyść gaźnik, filtr - a najważniejsze wyreguluj. Nowa świeca- nie znaczy dobra świeca popróbuj na innych albo wypal ją jeśli masz taka możliwość , upewnij się czy dobrze masz zamocowany kapturek ...

jeśli będzie się pogarszało z tym mułem i strzelaniem to moim zdaniem to prąd / cewka / .

no regulowałem wiem tylko ze czym wiece wykrece srubke od składu mieszanki to nie chce jechac na wkreconej maksymalnie jedzie ale ledwo co i slychac tak jakby ciche strzelanie z tłumika
świeca nowa kabel od wysokiego napiecia tez nowy
niewiem co jestą??? :cry:
właśnie obstawiam zaplon ale niewiem czy da się go jakos sprawdzić ???

Ale kurwa pierdolenie u mnie w malaguti to samo wymienine symneringi swieca nowy cylinder i huj slaby w ogóle nie mam mocy v-max 58km/h Tylko ze z tłumnika nic nie strarzela :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wink:

dobrze ze twoj chociarz nie strzela
jak by co to gaźnik czyscilem i ilice podnosilem i obnizalem i to samo
cylinder to replika orginału 50cc

No a jakiej firmy jest ten cylek??? Bo jak jakiś chiński no name to chyba niema się co dziwić :stuck_out_tongue:

Nie załamuj mnie kupiłem motoforca taki cylek
chcialem tani bo puzniej wstawie 70 tylko mi nie mow ze siano wydalem nie potrzebnie no ale kupiłem u mielocha to chyba jakis do kitu nie będzień???

a ja mam takie głupie pytanie ok … a pasek masz cały ?? bo to może przez pasek się dziać a jak nie to w 90 % cewka…

Pasek jest orginał i jak nowy jest dobrry
ja tez tak mysle ze to cewko moduł ale dokonca nie jestem pewien
jak dodaje gazu to wchodzi na srednie i strzela a czasami wejdzie na wysokie ale jak stoi na nozkach bo jak jade to max 30 km a podgorke to lepiej nie mowie
a moze to byc impulsator czujnik pod magnetem od obrotów
ale zapala od pierwszego nawet po nocy wolne trzynma legancko tylko muł jak gazu dodaje z gaźnikiem nic nie robilem orginalne ustawienia dopiero puzniej regulowalem i czyscilem i to samo wiem na cewke podawane jest 80v zmieńnego
a jak jest podlaczona i dotkne kabli to kopie razi pradem nie tym z wysokiego napiecia tylko tym co zasila cewkomoduł i niewiem czy to tak ma byc podłaczylem miernik jak byla podlaczona i mi pokazuje 300v a jak odlaczona to 80 i niewiem o co chodzi podlanczalem pod zielony plus bialy masa czerwony to impulsator
niewiem jak ja sprawdzi czy w ogóle się daż???

Ej czy jak dzwon sprzengla jest rozjebany do skuter będzie dobrze chodzil

no ja masz rozwalony dzwon sprzęgła to raczej nie będzie Ci dobrze chodził, wymień go najlepiej…

Zależy co to znaczy w twoim mniemaniu “rozwalony”. Ale jednak z reguły “rozwalone” rzeczy nie działają dobrze :wink:

panowie a przynajmniej prubowaliscie z innymi dyszami :shock:

znam ten problem jak masz dobrze wyregulowany gazior to zmień ten dzwon i sprężynę centralna to mi przynajmniej pomoglo