Witam nabyłem nie dawno nowy wydech, jest to polini evolution :D Jak go zamontowałem to skuter ma nieziemskie przyspieszenie, ale od 45-50 km/h zamula i więcej niż 50km/h nie jedzie :( Przed wymianą wydechu latał 95 km/h !!!! Czy problemem może być seryjny cylinder ? Może on być za słaby ? Gaznik seria, sprzegło seria, wariator polini rolki malossi 3,6 g. Prosze o szybką odpowiedz !! Dziękuje :) Skuter Aprilia Area 51, silnik Minarelli horizontal LC
dałeś nowy wydech czyli kłania się regulacja napędu cięższe rolki
Takie lekkie rolki, seryjny cylinder i 95 km/h latał? Dobre:) A wiesz że moje F16 ostatnio poleciało 200;)kacpii napisał:
Witam nabyłem nie dawno nowy wydech, jest to polini evolution :D Jak go zamontowałem to skuter ma nieziemskie przyspieszenie, ale od 45-50 km/h zamula i więcej niż 50km/h nie jedzie :( Przed wymianą wydechu latał 95 km/h !!!!
Ten wydech jest za mocny. Wydech polini evolution jest strojony na obroty ok.11000-13500 rpm w tych obrotach osiąga największą moc . Seryjny cylinder nie wykręci ci takich obrotów więc tego nie wyregulujesz . Proponuje :
- zmiana cylindra (min.Stage6 racing mk2) co za tym idzie zmiana wału i gaźnika .
-jeżeli nie zamierzasz nic więcej tuningować to sprzedaj ten wydech i kup coś dobrego pod serie np.leo vince zx
Dzięki, popróbuje :D
Wariator polini sportowy ;)Kristop napisał:
kacpii napisał:
Witam nabyłem nie dawno nowy wydech, jest to polini evolution :D Jak go zamontowałem to skuter ma nieziemskie przyspieszenie, ale od 45-50 km/h zamula i więcej niż 50km/h nie jedzie :( Przed wymianą wydechu latał 95 km/h !!!!Takie lekkie rolki, seryjny cylinder i 95 km/h latał? Dobre:) A wiesz że moje F16 ostatnio poleciało 200;)
I na serio tyle leciał :D
tzr50 napisał:
Ten wydech jest za mocny. Wydech polini evolution jest strojony na obroty ok.11000-13500 rpm w tych obrotach osiąga największą moc . Seryjny cylinder nie wykręci ci takich obrotów więc tego nie wyregulujesz . Proponuje :
- zmiana cylindra (min.Stage6 racing mk2) co za tym idzie zmiana wału i gaźnika .
-jeżeli nie zamierzasz nic więcej tuningować to sprzedaj ten wydech i kup coś dobrego pod serie np.leo vince zx
A mógłby być cylinder Stage6 streetrace 70cc ? Albo Cylinder Motoforce Sport 70 ?