Witam, na wakacje mam zamiar zakupić pierwszy skuter 50ccm.
Budżet jaki chce przeznaczyć na zakup to 2000zł, wiem że to mało jak na nowy skuter i domyślam się że w tej cenie pewnie nie dostane żadnego markowego sprzętu, jestem nastawiony także do kupna używanego markowego skutera w tym budżecie, wydaje mi się że lepiej kupić coś używanego ale dobrego i żeby w miarę pochodził kilka lat, niż chinola za 2tyś który padnie po 2 miesiącach lecz czytałem też opinie o chińskich jedni chwalili jedni narzekali, ale znam kilku kolegów co mają skutery z marketów chinole i jeżdżą nie narzekają nawet. A więc mam pytanie co możecie ciekawego polecić ze skuterów używanych chodzi mi głównie o markowe, aczkolwiek z nowych też możecie podać dokładne marki /linki,rozpatrzę. Chciałbym też aby skuter nie był taki za mały, mam ok.180cm więc chciałbym się w nim czuć dobrze. Skuterem będę jeździł w wu sumie wszędzie po okolicy, do znajomych itp, nie mieszkam w dużym mieście, więc nie będę jeździł nie wiadomo gdzie . Chciałbym też aby były jakieś konkretne osiągi, i w miarę dobry wygląd.Także chciałbym aby w miarę możliwości dużo nie palił. Nie jestem jakiś dużym znawcą co do motoryzacji,aczkolwiek coś na ten temat wiem, dlatego chciałbym o pomoc w wyborze was.