witam. w swoim aeroxie niedawno posiadalem cylinder 70cc stage 6 pro sport zmieńilem wydech cylinder seryjka nowy tlok i pierscienie zalolylem docieram zrobilem prawie 150km jak proboje go przydusic to cos go jakos muli probowalem regulacje powietrza bez zmian uwazam ze to moze byc wina gaźnika 17,5mm dysza 100? co o tym myslicie przyklad: na pol manetki idzie fajnie manetka na maxa nei dusi go jakby mial za duzo powietrza ale jakos dziwnie jakby nie przyspieszaż oczekuje na pomoc jeśli ktos docieral cylinder i chcialby mi nieco pomoc to proszę o kontakt gg 7808970 z gory dzieki
trochę za dużą dysze masz według mnie 100 dają na seryjnych gaźnikach jak wkładają cylinder 70cc pokombinuj z dyszami
ja jak miałem sam cylinder i seryjny gaźnik to jeździłem na 75 potem na 85 i było dobrze a gaźnik seryjny to 14mm w keeway jest a Ty w 17.5 dysze 100 wsadziłeś to na 100% za duża jest. Ja teraz mam cylinder wydech wario i dysze 85 i jeździ ;p
i co uwazacie ze to dysza za duzo paliwa dostaje i nie moze tego spalic czy jaką proszę o wieksze rozeznanie? moze ma ktos dyze w przedziale 70-85 na sprzedazł
odkręć świece i zobacz jaki kolor to będziemy wiedzieć na 100%
swieca jest cala osmolona mocno mokra na pewno nie jest tak ze jest wypalona
To na pewno za duża dysza zmień ją na mniejszł. Jak jest mokra świeca to znaczy że się zalewa
i to moze byc powod tego ze go na max gazie dusi bez obaw:) pamietam jak zakładałem 70cc to tez jakos dziwnie chodzil rolki 3,6 i na mokrym w miejscu:)
Nie moze… To jest powod ze go tak przymula. Wsadz dysze 80 i powinien chodzic juz w miare dobrze. Jaki masz filtr powietrza? Pozdro
filtr kolego normalny jest dysza za duza az z niego tam można powiedziec ze cieknie muszę wyczyścić gabke:)a co do dyszy to muszę zakupić na jednosladzie chyba 75 co wy na to?