witam,
niedawno stałem się właścicielem nowego skuterka marki motowell retrosa.
nigdy wczesniej nie jeździłem na jednosladzie ,ale powoli się przyzwyczajam. Mam jednak kilka pytań co do samej obsługi:
1) enigmatyczne " jak docierać " zastapie pytaniem : Czy robię to dobrze - jeżdżę "normalnie" a więc nie tak jak piszą w instrukcji max. 30km/h ale czasem nawet 45/50 bo tyle ciągnie retrosa. oczywiście są to prędkości chwilowe ponieważ jeżdżę falowo - raz manetka prawie na opór , a po chwili powolne odpuszczanie . Jeżdze dopiero 3 dzień i zrobiłem ok 30 km . Nie chcę aby się silnik przegrzał - tak można docierać 2T ?
2)Z przedniej tarczy hamulcowej wydobywa sie podczas jazdy metaliczny dźwięk - na sto procent ociera tarcza o klocki lub ten metal który trzyma klocki ... jeździć dalej czy może próbować to regulować ? wg. mnie to klocki ,ale szczelina pomiędzy tarczą a tym uchwytem jest minimalna i boję się żeby tarcza nie uległa zniszczeniu .
3) Od nowości nie chce się zablokować blokada kierownicy - robię tak ,ze przekręcam kiere w lewo , a w stacyjce dociskam i przekręcam w lewo kluczyk ...kiera się niby blokuje ,ale kluczyka nie można wyciągnąć ze stacyjki - jest na to jakiś sposób czy tylko serwis ?
Z góry wielkie dzięki za wszystkie podpowiedzi.
pozdrawiam ,
Olek