Jestem Marcin mam 24 lat Pochodzę ze śląska a dokładnie z miejscowości Radzionków . Mam mały problem nie bardzo wiem jaki moplik mam kupić(musi być nowy) nie mam pojęcia jaki to ma byc :( .dużo czytałem na temat nowego zipp quantum r jak na razie jestem w tym kierunku przekonany , duzo czytałem też o BENELLI Quatro Nove 49X "ON ROAD" wiec nie wiem juz sam... :( wiec prosze was o pomoc jeszcze dodam ze mam 5000 tys wiec musze sie zmieścić w tej cenie. Z góry dziękuje .Pozdrawiam Marcin .
Biorąc pod uwagę ubezpieczenie i rejestracje to masz około 4800 zł, rozejrzyj się za jakimś tajwańskim skuterem Sym/TGB/Kymco
widzę ze na tym forum nie znajdę żadnej informacji ... lol
Napisałeś raptem godzinę temu, a to jest forum, a nie gorąca linia czy punkt obsługi klienta...
ubezpieczenie to swoja dragą kolego :) który model bys wybrał model moze masz znajomych co je posiadaja te modelelucek71 napisał:
Biorąc pod uwagę ubezpieczenie i rejestracje to masz około 4800 zł, rozejrzyj się za jakimś tajwańskim skuterem Sym/TGB/Kymco
halo moze jeszcze ktos sie wypowie :)
Ja posiadam Kymco Vitality i jak widzisz w podpisie mam już na niej ponad 18 tys. km jeśli miałbym zamienić na jakiś z podanych przez Ciebie to wziąłbym Benelke, ale jak już pisałem rozejrzałbym się za Kymco ;-)
Quantum r, o którym czytałeś to dobry wybór według mnie. Sam takowy posiadam i poza jedną drobną usterką jaką był licznik który padł jestem z niego zadowolony. Oczywiście licznik wymienią mi w ramach gwarancji.
ile juz masz km przejechane ???Murdelec napisał:
Quantum r, o którym czytałeś to dobry wybór według mnie. Sam takowy posiadam i poza jedną drobną usterką jaką był licznik który padł jestem z niego zadowolony. Oczywiście licznik wymienią mi w ramach gwarancji.
Ja tobie mogę powiedzieć, że mam przejechane ponad 2000 km i ostatnio
skuter dużo czasu spędza w serwisie, bo gdzieś cieknie olej i w moim egzemplarzu głównie z tym mam największy problem. Reszta jest dobrze, skuter chodzi równo i nieźle jeździ po dziurach, nierównościach.
Kymco Agility 2T z wyprzedaży kosztuje 4900zł. Poszedłbym w tym kierunku.
marcin19032 napisał:
Jestem Marcin mam 24 lat Pochodzę ze śląska a dokładnie z miejscowości Radzionków . Mam mały problem nie bardzo wiem jaki moplik mam kupić(musi być nowy) nie mam pojęcia jaki to ma byc :( .dużo czytałem na temat nowego zipp quantum r jak na razie jestem w tym kierunku przekonany , duzo czytałem też o BENELLI Quatro Nove 49X "ON ROAD" wiec nie wiem juz sam... :( wiec prosze was o pomoc jeszcze dodam ze mam 5000 tys wiec musze sie zmieścić w tej cenie. Z góry dziękuje .Pozdrawiam Marcin .
Masz może prawko kat. A ?
no niestety nie mam :( wiem ze w tej cenie mozna kupic jakis używany motor np gs 500 , srad itd sa to motory na których smigałem :) a prawko będzie w swoim czasie . skuterek głownie do pracy zeby dojechac i tez dziewczyne zabrac np do krakowa :P . ja to juz sam nie wiem co mam wybrac , jestem w czarnej ....siwypln napisał:
marcin19032 napisał:
Jestem Marcin mam 24 lat Pochodzę ze śląska a dokładnie z miejscowości Radzionków . Mam mały problem nie bardzo wiem jaki moplik mam kupić(musi być nowy) nie mam pojęcia jaki to ma byc :( .dużo czytałem na temat nowego zipp quantum r jak na razie jestem w tym kierunku przekonany , duzo czytałem też o BENELLI Quatro Nove 49X "ON ROAD" wiec nie wiem juz sam... :( wiec prosze was o pomoc jeszcze dodam ze mam 5000 tys wiec musze sie zmieścić w tej cenie. Z góry dziękuje .Pozdrawiam Marcin .Masz może prawko kat. A ?
Kymco agility. Trwałość i wysoka jakość w przystępnej cenie.
2t czy 4t ??luk napisał:
Kymco agility. Trwałość i wysoka jakość w przystępnej cenie.
To zależy, jeśli chcesz jeździć w dwie osoby, to lepiej 2t. Będzie głośniejszy, będzie bardziej smrodził, ale za to będzie miał zryw na starcie. I pasowałoby aby był odblokowany.
Osobiście wybrałem 4t, cichszy, ładnie brzmi i znacznie mniej pali.
O, witam kolegę z powiatu! :)
Dobrze Cię inni naprowadzili - Agility to bardzo fajna opcja w Twoim przypadku. Całkiem porządny i oszczędny skuter, z gwarancją o korzystnych warunkach (możesz np. zdjąć blokady nie tracąc jej, pod warunkiem, że zrobisz to w autoryzowanym serwisie). Polecam się zainteresować. Myślę, że hasło luka o "trwałości i wysokiej jakości w przystępnej cenie" odnosi się zarówno do wersji 4T, jak i 2T. Salon masz w Tarnowskich Górach przy ul. Gliwickiej, niedaleko Opla - po tej samej stronie, ale za skrzyżowaniem z obwodnicą (patrząc od centrum).
Innym sprzętem wartym zainteresowania w Twoim przypadku jest Peugeot Kisbee. To bezpośredni konkurent Agility - podobnych wymiarów, z czterosuwem. Jest jednak od niego trochę lepszy - powtórzę to, co napisałem na jego temat w innym wątku, którego autor szuka skutera za 5 tysięcy: jest trochę lepiej złożony, szybszy (ciągnie 80 km/h po odblokowaniu, a Agility - ok. 65), ma większy schowek pod siedzeniem (wchodzi kask integralny, ze szczęką, a do Agility nie) i nieco mniej pali. Kosztuje (wg cennika) 5790 zł za rocznik 2012 lub 4990 zł za 2011. Importer Peugeota na Polskę ma siedzibę w Bytomiu, na Suchej Górze, przy ul. Strzelców Bytomskich, więc nie miałbyś problemu z dostępem do tych tańszych (starszych) egzemplarzy. Nie wiem jednak czy tam sprzedają skutery - bo swój salon firmowy mają w Katowicach, ale autoryzowany dealer jest przy ul. Piastowskiej w Tarnowskich Górach (w ścisłym centrum).
Co do tych, które sam zaproponowałeś - Benelli kiedyś było świetną, włoską marką, ale straciłem do niej zaufanie odkąd kupił ją chiński Keeway i montuje w tych skuterach swoje silniki. 49X wygląd ma świetny, ale to mi nie wystarcza. Quantum to moim zdaniem trochę za licha opcja jak na tę kasę, pod każdym względem.
Pozdrawiam i życzę kolejnego udanego skutera na rodzimych drogach. :)