Cze!możne mi ktoś rzeczowo powiedzieć ile powinien się układać nowy pasek?chodzi mi jakie mogą być objawy negatywne po wymianie itd wczoraj wymieniłem i 40max choć w porowmaniu ze starym ma sile przy podjazdach ale na prostej masakra pasek zwykły 78817 28dzieki
a na starym ile ci szedł? i na tym ile? może po prostu zły kupiłeś? za krótki może? bo to raczej nie ma takiego czegoś żeby się układał nowy pasek … ewentualnie powinien się dostosować po 200km ale to i tak praktycznie różnicy nie robi
no właśnie paski mają bardzo różne wymiary, mogłeś kupić za wąski za szeroki za długi, najpierw sprawdź wymiary czy przypominają cos stary pasek
Pasek się nie układa … to jest tylko takie gadanie miałem kiedyś chinola zipp vapor wsadziłem nowy pasek i śmigał !
według opisu sa identyczne 788 17 28 tylko stary jest o 15mm dłuższy i nowy ma rzeczywiście 17 mm a stary 14mm szerokości po ok 60 km przebiegu idzie 50 a przed wymiana szedł 75
Pasek jednak musi się niekiedy dorzeć i na początku moga byc gorsze osiagi. Ile 100-300km zależy. A co do tematu wszystkie wymiary powinne byc identyczne bo mogą byc kłopoty z osiagami. pasek zuzywa ci się na grubość
no to moim zdaniem kupiłeś za krótki ale jeśli są te same wymiary to powinien się rozciągnąć po 200km i powinno być dobrze…
no tak jak jest za krótki to wiadomo że nie wejdzie tak wysoko na tarcze wariatora lub tak nisko na tarcze w sprzęgle,a wydłużyć może się tylko minimalnie bo to co byłby za pasek który się rozciąga…