Witam, od dłuższego czasu rozglądam się za jakimś fajnym motorowerem. Mam zamiar od razu przerobić go na 80/110 więc fajnie by było żeby to "wytrzymał". Oczywiście ma być nowy. Co polecicie w takiej cenie? Fajnie żeby miał wygląd ścigacza (wiadmo bez przesady), ale nie brzmiał jak kosiarka. Mam 180 cm wzrostu 65 kg wagi. Resztę oddaję w waszą inicjatywę. Powiedzcie na czym wam się dobrze jeździ itp.
Nie interesują mnie używane motorowery i skutery !
Jak nowy to Zipp Pro 50 , Romet RR 50 , Leone RK50 , Junak 901 Sport. Podejrzewam że najlepszy do takich przeróbek będzie Leone RK50, Jest najlepiej wykonany i najsolidniejszy z tych motorowerów.
A z nie ścigaczów np. barton sprtint co o nim myślicie? Co możecie jeszcze polecić? (nie podobają mi się okrągłe przednie światła - więc takie odpadają :)
Widać gdyż cylinder i głowica są zauważalnie większe. Każdy średnio obeznany w tych silnikach od razu zauważy różnicę. Za to ktoś kto nie patrzy na wygląd nie powinien się poznać, gdyż te silniki są bardzo podobne.
Dodam jeszcze że będzie to mój pierwszy "motorek" czy polecacie na początek 110? Umiem jeździć, mam też prawo jazdy kat B czy będzie dla mnie problemem to "opanować"?
Dodam jeszcze że będzie to mój pierwszy "motorek" czy polecacie na początek 110? Umiem jeździć, mam też prawo jazdy kat B czy będzie dla mnie problemem to "opanować"?
Masz B i umiesz jeździć 110-ką :) Szaleństwo... Ile masz lat? Jak 18 to ..... Jak koło 30 to pomyśl....
Max tydzień i opanujesz bez problemu, ale jak byś wkładał silnik 110/125 to pamiętaj żeby wstawić od razu szersze koła, bo te oryginalne sa za wąskie do takiej mocy a opony nie nadaja się do takich prędkości.