NOWY motorower do 5000 zł.

Witam, od dłuższego czasu rozglądam się za jakimś fajnym motorowerem. Mam zamiar od razu przerobić go na 80/110 więc fajnie by było żeby to "wytrzymał". Oczywiście ma być nowy. Co polecicie w takiej cenie? Fajnie żeby miał wygląd ścigacza (wiadmo bez przesady), ale nie brzmiał jak kosiarka. Mam 180 cm wzrostu 65 kg wagi. Resztę oddaję w waszą inicjatywę. Powiedzcie na czym wam się dobrze jeździ itp.

Nie interesują mnie używane motorowery i skutery !

Jak nowy to Zipp Pro 50 , Romet RR 50 , Leone RK50 , Junak 901 Sport. Podejrzewam że najlepszy do takich przeróbek będzie Leone RK50, Jest najlepiej wykonany i najsolidniejszy z tych motorowerów.

A z nie ścigaczów np. barton sprtint co o nim myślicie? Co możecie jeszcze polecić? (nie podobają mi się okrągłe przednie światła - więc takie odpadają :)

A i jeszcze czym różni się romet RR od rotey RS ? Prócz wyglądem oczywiście.

Nazwą :)

Zipp X Race - bardzo ciekawy wygląd i zostaje Ci nieco kasy na przeróbki.

X race jest całkiem całkiem i wsadzić tam 110cc to będzie jeździł tak dobrze jak wygląda ;)

Zipp X Race - dźwięk kosiarki, odpada.. chyba że.. jak zmienię silnik to zmieni się dużo dźwięk?

Czy jeżeli będę jeździł na 110 (normalnie nie przekraczając prędkości) to widać różnicę między 50, z bliska gołym okiem?

Widać gdyż cylinder i głowica są zauważalnie większe. Każdy średnio obeznany w tych silnikach od razu zauważy różnicę. Za to ktoś kto nie patrzy na wygląd nie powinien się poznać, gdyż te silniki są bardzo podobne.

Zdecydowanie barton sprint, polecam ci go. Piękna bassowa praca, łatwy do tunningu, ciekawa sylwetka.

Masz piątala to kup co Tobie się podoba :)

A jak nie masz piątala to obejrzyj:

http://www.youtube.com/watch?v=PaEHC-KdJ-U

Dzięki obejrzałem. Propsy! :D

Chodzi mi o wygląd=jakość 50%=50% :).. Więc jak macie jakieś propozycje to walcie :).

Dodam jeszcze że będzie to mój pierwszy "motorek" czy polecacie na początek 110? Umiem jeździć, mam też prawo jazdy kat B czy będzie dla mnie problemem to "opanować"?

Avade napisał:

Dodam jeszcze że będzie to mój pierwszy "motorek" czy polecacie na początek 110? Umiem jeździć, mam też prawo jazdy kat B czy będzie dla mnie problemem to "opanować"?

Masz B i umiesz jeździć 110-ką :) Szaleństwo... Ile masz lat? Jak 18 to ..... Jak koło 30 to pomyśl....

To Ci odpiszę:

http://www.youtube.com/watch?v=luWOZz9lf78

Max tydzień i opanujesz bez problemu, ale jak byś wkładał silnik 110/125 to pamiętaj żeby wstawić od razu szersze koła, bo te oryginalne sa za wąskie do takiej mocy a opony nie nadaja się do takich prędkości.

Bartek12200 napisał:

.....opony nie nadaja się do takich prędkości.

? Czytałeś na oponach max prędkości jakie moga osiągnąć? Że piszesz takie bzdety? Skuter to nie F1 :) człowieku :)

Mam 18 lat, ale napisałem że umiem jeździć na motorze, a nie na 110 :). Jeździłem trochę na 50 bo kolega ma to trochę mnie "poduczył".

Dodam że w opcje wchodzi również 80 z niezmienionym silnikiem, może to lepsza opcja?

Jak to mówią motor to masz w pralce, do wyboru jest motorower albo motocykl :-)

xrace i dzwięk kosiarki? To jaką ty masz kosiarke. Dla mnie to chodzi naprawde rasowo.

No właśnie. Posłuchaj Yamahy TZR albo Peugeota XR6 :-).