Nowy cylek motoforce-problem????

Witam zamontowałem w moim piaggio nowy cylinder ponieważ stary palił słabo bo miał 5,5bara tylko jak był ciepły.
No i dzisiaj zamontowałem nowy cylinder motoforce razem z pierścieniami nowymi tłokiem itd. I oczywiście uszczelkami no i strzykawka trochę paliwa do środka i zapalił no i 5 min pochodził przejechałem się tak 500m po ulicy no i zgasiłem, żeby ostygł i po 3 godzinach nie chciał zapalić i znowu strzykawka no i teraz się przejechałem 8km a następnie chodził godzinę.

I jutro rano zobaczę, czy odpali bo kolega mówił ze w żeliwnych tak jest zanim się je dotrze.
Bo np. początku chodził mi 1min na wyższych obrotach a później lekko spadły.

Wszystko zrobiłem
-nowa świeca
-odpowietrzyłem
-wszystko wyczyszczone
-gaźnik na standardowej regulacji (weber 12mm)

Gdzie tkwi problem?

Na początku zaraz po założeniu powinien pochodzić kilka minut a nie od razu jechać. Robiłeś coś z gaźnikiem?? jaki masz gaźnik ten cylinder to 50 czy 70??

Chodził 5 min ma standardowy gaźnik weber 12mm na 50ccm. Jedynie co to zrobiłem to standardową regulacje tej jedynej małej śrubki w gaźniku wykręciłem 2,5 raza.
No i ze jest odblokowany i ma zawór membranowy nowy!! HEBO

dzięki za szybką odpowiedź

Jedynie co to zrobiłem to standardową regulacje tej jedynej małej śrubki w gaźniku wykręciłem 2,5 raza.

wkręciłeś ją na max i dopiero wykręciłeś 2,5 obrotu czy dodatkowo 2,5 razaż

nie do oporu i wykręcić 2,5 raza. tylko teraz jak przed chwilą chodził ładnie godzine
zobacze czy jutro odpali ale nie wiem czy coś źle nie zrobiłem

[ Dodano: 20-01-2009, 18:24 ]
Kurcze widziałem że mi błędy w tekście szukacie :roll: ale odpowiedzieć mi żaden oprócz
Mariana który się starał.

powodzenia już kiedyś się zawiodłem na tym forum i nie chce znowu :roll:

Ogólnie źle zrobiłeś że dałeś mu pochodzić tylko 5 min u mnie cylki po odpaleniu chodzą min 30min. Zmierz kompresje jak jest ok to weź się za dokładną regulację gaźnika i sprawdź czy ssania automatyczne masz ok. Przed jazdą rozgrzej go porządnie min 5 minut na wolnych obrotach.