Nowy chiński czy używany markowy ?

Witam! Mam 17 lat i chciałbym zakupić skuter. Mam do dyspozycji 3500 zł . Myślałem o Romecie 747 4T ale wiem ,że Romet teraz też jest chiński a co za tym idzie nie posłuży pewnie dłużej niż przewiduje to gwarancja :D Myslałem też o jakimś używanym Peugeot czy suzuki bądź Yamaha. Wypatrzyłem nawet Peugeota Elystar oraz Peugeota SPEEDFIGHT. czytałem o nich wiele dobrych opinii. Jednak nowy to nowy, gwarancję ma i wrazie czego części łatwo dostać. Co polecacie ? Nowego rometa czy coś używanego marki Peugeot, Yamaha ,suzuki ITP ? I czy za 3500 znajedzie sie coś dobrego używanego.

P.s Skuter ma mi służyć do zwykłej jazdy do szkoły, na zakupy ITP. Nie mam zamiaru go męczyć i bee o niego dał.

Osobiście polecam Kymco Vitality, co prawda 2T ale marka i dostępność do części zamiennych jakoś za nim przemawia.
Peugeota bym odpuścił. Chińczyka raczej też, chociaż z drugiej strony to w obu przypadkach loteria.
W używanym nigdy nie wiesz co było robione a chińczyki...nie ma dwóch takich samych.
Ja bym szukał Kymco, za tą kasę to prawie nowy znajdziesz.

ja bym kupił na twoim miejscu używkę a jak byś chciał kupić nowego chińczyka to polecam z rometa 717 lub 767

Idź do dealera Kymco, i spytaj się o Kymco Agility 4t z 2011 r. Nówka 2012 kosztuje 4 tyś. Z 2011 r może za 3500 wychazysz. Kymco to firma Tajwanska i robi skutery nieporównywalnie lepszej jakości niż Romet, Zipp i inne chińskie marki.

Polecam Rometa 767 bardzo dobry jak i wygląd jest spoko :) Nowego Wychaczysz do 3600 zł Lub jak chcesz to Zipp Superray też od 3300-3600 zł kupisz z 2 letnią gwarancją. Używek nie kupuj bo nie jest warto taką yamachę lub suzuki kupisz z dużym przebiegiem ale jednak nowe to nowe lub jak kolega wyżej Kymco bardzo dobra firma :)

Moim zdanie nie powinieneś się pytać bo każdy ma inny gust i inne zdanie a to przecież ty kupujesz spobie i to ty będziesz jezdził a nie my

Z kymco poszukaj np. używanego super 9 dwie tarczówki chłodzony cieczą sam sport :) http://allegro.pl/show_item.php?item=2496983073

Nie sugeruj się przebiegami tylko patrz na stan techniczny każdego elementu.

Kupno markowej używki, jest taką samą loterią jak kupno nowego chińczyka, zależy na co trafisz. Dlatego jeżeli nie jesteś obcykany w temacie, lepiej kupić nowego Tajwańczyka, np. Syma, Kymco, TGB lub CPI.

Ja bym polecił poszukać "po znajomości" lub w warszawie jakiejś używki od kogoś znanego :)

A jak chcesz nówke/ roczniaka to bierz Kymco wszyscy polecają no i ciecz + 2x tarczówka...

a co do markówek Speedfight2 jest extra :)
Polecam go