Nowe bebechy do Stalkera

Witam ! Mam zamiar kupić nowe części do mojej Gilery Stalker 2004 rok, co powiecie na coś takiego : Cylek : Polini Sport 70ccm ew. Stage6 Pro Sport 70ccm. Gaż?nik : chyba 17.5 mm oczywiście Dell’orto Wydech : Hebo New Performer albo RS-II Wał : Jeżeli jest potrzeba wymiany (bo nie wiem, skuter ma 4500km ) to może RMS Sport Pasek : Polini Kevlar ? Co do reszty to nie wiem, simmeringi i te sprawy czy kupować. Co sądzicie o tym zestawie w/w ? Spisze się ? Jak na razie mam coś takiego : Sprzęgło : Hebo N Wario : Hebo Next Generation Dzwon : Stage6 WingCooler Team Z góry wielkie dzięki.

Ten wał co podałeś to jeden z największych szajsów na rynku… Zainwestuj lepiej w mocniejsze łożyska (możesz od razu kupić z simeringami, taki zestaw oferuje Stage6). Wał możesz dać do sprawdzenia… I tak lepiej zrób, będziesz miał wtedy pewność czy jest wszystko z nim OK. Wydech, a zastanawiałeś się np. nad Yasuni R?

Zastanawiałem się nad R, ale w testach RS-II wychodzi nieco lepiej od niego :wink:

Tylko, że wątpie żebyś osiagnął takią moc co wychodzi na testach bez np. portingu. (m.in. rozwiercanie okna wydechowego pod dany wydech i nie tylko). Bardzo fajnie kumplowi jeździła Beta Chrono na cylindrze Stage6 Pro Sport, gaźnikiem 17,5 oraz wydechem Gianelli (jaki model to dokładnie nie wiem).

Ok, dzięki. A co z resztą rzeczy ? Mogą być ?

Pasek dobry, nie zerwie ci się. Tylko, że ten pasek jest twardy i może ci wyżłobić wgłębienia w przeciw talerzu. Wał to tak jak pisałem wcześniej. Pomyśl jeszcze nad jakimś innym filtrem powietrza, np. Polini Air Box. Może większy króciec (jeżeli ma dużo mniejszy przelot niż 17,5mm) oraz zawór membranowy (np. Stage6 V-Force)? Takto powinno się całkiem ładnie spisywać. Wszystko zależy od regulacji.

Dokładnie wybór części to jedno te są OK, a regulacja to drugie. Jak dobrze nie wyregulujesz to nawet na evo będziesz jechał 60.

Ja na twoim miejscu wymienil bym wal np. http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?manufacturers_id=53&products_id=1664&osCsid=eb87c3b39aa67c877d6d447d8f1dc9a0 mam taki sam i moji kumple nie do zajechania tym bardziej w stunie :slight_smile: a lozyska kup motoforca http://jednoslad.pl/sklep/product_info.php?manufacturers_id=10&products_id=357&osCsid=e285d8c9cab79ca041d089b8a91becc8 to sa te same co stage6 ale tansze :smiley:

Dzięki panowie za odpowiedzi a co do gaźnika to chyba zostawie seryjny bo niby jest 17.5 mm ale szczerze to nigdy nie sprawdzałem jaki jest seryjny :roll:

To ja jestem ciekawy czego dotyczą twoje posty masz 229 przeglądałeś pewno parę takich tematów powinieneś już wiedzieć. Ja bym brał tecnigasa bo tani a dobry.

Tematów o Stalkerach jest mało, a jeszcze mniej o gaźnikach. Poza tym jest coś takiego jak Gilera Stalker C16, C40 itp. i trochę się tym różnią. Moje 229 postów dotyczą głównie pomocy innym :-/ Postrach dzięki za ‘pomoc’ bo też jestem przekonany żeby brać tecnigasa a Ty tylko mi w tym pomogłeś :wink:

Ja tam kupuje yasuni r do mojego stalkera…Kumpel tez ma go w stalkerce…I jest zadowolony Yasiek jest na pewno lepiej wykonany niż tecnigas. Lepiej dołóż i kup yasuni R.

Ja też jestem za Yasuni R :stuck_out_tongue: Nie polecał bym tecnigasa.

Więc przy waszej pomocy ustaliłem końcową ( mam nadzieję ) konfe : Cylinder : Stage6 Pro Sport 70ccm Wydech : Yasuni R Pasek : Polini Kevlar Gaż?nik : Dell’orto 17 mm Łożyska wału i simmeringi Stage6 - HQ Teflon Mam nadzieje, że będę zadowolony z tego :stuck_out_tongue: Jeszcze jakieś sugestie ? :slight_smile: Z góry dziękuje.

No i o to chodziło :mrgreen: Taki zestaw cieszy oko a osiągi będą wymarzone :stuck_out_tongue:

Zrób sobie jeszcze porting to na tym zestawie będzie latać jak marzenie :). A może jeszcze jakis filtr powietrza Jakiś gabkowy stożek typu Polini Air Box?