Nowa odsłona głównej strony portalu Jednoslad.pl

Na dzień dzisiejszy jest to info nieoficjalne i dla wybranej grupy, więc proszę na razie nikomu nic nie pisać, mówić.

klik

tutaj macie to popatrzenia i poszukajcie, czy nie ma jakiś błędów.

Czekam na wasze sugestie.

BTW.
Osoby zainteresowane, które już się kontaktowały z Simonem, proszę o przesłanie mi na maila slimak@jednoslad.pl swojej foteczki, nicka oraz Imienia i Nazwiska, a także pisemnej zgody na wstawienie swoich dany w dziale redakcja.

Sugestie i pytania tylko w temacie, nie na priv.

pozdr.

Fajowo ;] Tak kolorowo ale mało przejżyście chodzi o to że aby coś znaleźć trzeba poszukać xD Tak to WYPAS nie no w sumie nie trzeba szukać dobra robota

Noo… teraz to przynajmniej wygląda jak strona szanowanego portalu :] Bo jak wchodziłem na tamtą to mnie jakoś obrzydzenie brało :stuck_out_tongue:
Jak na razie nie zobaczyłem nic “niedorobionego”

P.S. Kto robił tą zaje***ą grafikę na górze ;o

ten napis w prawym górnym rogu powinien być trochę bardziej hmmm… oczojebny… albo w trochę innym miejscu. Zobaczcie np. ścigacza, albo motogen, to się rzuca w oczy to ich logo… W ogóle to czemu nie ma logo jednosladaż mogło by być razem z napisem (nad napisem?), tylko bez tego czerwonego pierda, co kiedyś gdzieś widziałem na głównej…

Zamiast ten listy news proponował bym moduł flash. Ta lista wygląda jak taki trochę badziewny szablon… W zasadzie mógł by zostać, tylko jak odpalamy stronę, to na środku najważniejsze newsy mogły by być we flashu…

W stopce brakuje belki z hiperłączami, jest przydatna dla większości ludzi…

Ten chopper w bannerze się z emerytami kojarzy, wizualnie lepszy by był jakiś ścig np. (do charakteru stronki)

główne menu strzelił bym we flashu także… nie jest to wielki problem, a wizualnie sporo lepiej się prezentuje… Skróciło by się do głównych kategorii, bo teraz całe nie mieści się w jednym oknie (po odpaleniu strony).

Główny baner ogólnie jest fajny, zrobiony z pomysłem.

Bardziej wyeksponowany powinien być link do sklepu, bo jak by nie było to praktycznie coś innego…

Fajnie jest umieszczona reklama pod górną belką.

Fajny pomysł z tym “Więcej artykułów…” na dole. Prócz tych 10 ostatnich, może jeszcze być pod nimi drobne “więcej…” do jeszcze starszych newsów…

A może na głównej tylko skróty do newsów i pod każdym “więcej…” do pełnego artykułu?

To chyba tyle na pierwszy rzut oka :smiley:

Tylko żeby nie było, że marudny jestem!! :lol:

Jest beta, to chyba o to chodzi, żeby możliwie wszystkie uwagi pozbierać przez opublikowaniem, a nie potem “to mi się nie podoba, tamto mi się nie podoba”.
:smiley:

A tak BTW:
W joomli jest całe zarządzane?
czy jakiś inny CMSą
Zajmuję się u nas stroną szkolną licka i już rok z nimi walczę, żeby najlepiej joomlę wgrać na serwa, bo cholery dostaję, jak wszystko muszę w kodzie robić…
Strona wygląda badziewnie (mało powiedziane), ale już im powiedziałem, że nie będę tego robił w kodzie, bo bym się zajebał ze zmienianiem całego układu (jest stary poczciwy zajączek itd, ale i tak bym musiał upload robić do strony ( bo ktoś zrąbał z poprzednich roczników), a po co, jak i tak ma być joomlaż) Koleś od serwa jest z naszego miasta i taki wielki problem, żeby do niego zadzwonili… normalnie porażka…

PZDR i życzę powodzenia z prezentacją nowej strony :smiley:

jacob555 napisał:

Ten chopper w bannerze się z emerytami kojarzy, wizualnie lepszy by był jakiś ścig np. (do charakteru stronki)

Ja bym dał jakiś skuter bo w sumie to strona bardziej słynie ze skuterów.

Wygląda nieźle tylko tak jak ktoś już napisał. Zamiast tego kolesia co kręci na ścigu dać chłopaka na sqterze. No i napis “jednoslad.pl” ciut większy :slight_smile:

Ten czerwony tak trochę nie pasuje. W nagłówku jak najbardziej ale tu po bokach nie bardzo mi się widzi, ale to moje zdanie tylko :stuck_out_tongue:
No i zamiast tego chooperka może jakiegoś sqtaż I to może któryś z naszych projektów?;p
Ogólnie bardzo fajnie się prezentuje stronka;]
slimak, jak ta zgoda ma wyglądać? Tzn co ma być w niej zawarteż
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych w serwisie jednoslad.pl? i podpisać się? czy coś więceją

A jak nie da rady tego poprawić, to może zrobić nowy na forum? Np zrobić taką ankietę, że kto chce wysyła fotę na swojej maszynie ( mniej więcej w takiej samej pozycji jak inni;p bez skojarzeń) i później ktoś kto ma pojęcie, połączyłby je w ciekawy sposób, przecież są PS i inne programy, wszystko idzie do przodu :stuck_out_tongue: moja taka mała propozycja

bo ja wiem, czy na skuterze… Forum jest głównie od skuterów, a to jest strona główna, a nie strona forum, zatem, ja bym zostawił tego ściga, bo niezaprzeczalnie lepiej wygląda w bannerze :smiley:
Na stronie forum macie skutery…

Ścig oczywiście ma zostać, chodzi mi raczej o tego choopera.

moim zdaniem jest kozak lecz możnaby zmienić wlasnei tego choppera na jakiś skuter po tuningu a napis jest w sam raz :wink: wszystko ładnie przejrzyście fajne kolory

grafa jest juz klepnieta wiec nic w niej nie zmieńimy niestety. Teraz będziemy zmieniac skorke forum. Cala grafika ruszy niebawem.

MI się podoba ogólnie.
Nie przyglądałem się za dużo bo nie mam czasu ale jedną rzecz ewidentnie, że się brzydko wyrażę spierdoliliście…
żadnego skuta tam nie widziałem :confused:
Trochę badziej bym wyeksponował przyciski do sklepu forum itd czyli te główne.
kolorystyka nawet fajna ale czegoś jej brakuje.
chyba nic więcej nie zauwazylem.

moze cos da rade z tym zrobić. To ze niema skutera to chyba nie problem.

simon ale z czego jest znane obecne forum i strona ?
ze skuterów
nawet newsy na stronie są praktycznie tylko o skuterach.
wiec czemu w nagłowku stron y nie ma skuta zadnego to ja nie wiem.

teraz chciałbym abysmy tez byli znani z motocykli.

ale jedno i drugie można polaczyc a ja widzę ze teraz tylko motocykle sa wyroznione.

Kruczek to niestety moje niedopatrzenie jest. Na ten moment nie mam jak tego zmienić. Mimo wszystko damy rade. Skutery byly i beda bardzo wazne dla nas. Nie martwmy się tylko dajmy rade. Mamy byc portalem dla wszystkich jednosladowych fanów. Mam nadzieje ze nam się uda.

No to spoko :stuck_out_tongue_winking_eye: to wy się bawcie tutaj a ja spadam do roboty.

Foch ? Obraziles się czy jak ?? Sorki jak źle zrozumialem ale mam dzis kiepski dzien…

ta KruczeK, strzelil na Ciebie focha xD
na szybko napisał bo spieszyl się wiedz nie martw się :PP