nowa maszynka

Siemka chce se zakupić nowo maszynke tak do 4000-5000 zl cos w tych granicach i co wyscie polecali mi myslalem na yamaho aerox aprilla sr factory piaggio nrg gilera runner i moze peugeot jetforce piszcie mi który skuter byscie mi polecali i dlaczego :wink: pisze ten temat bo mam wielki dylemat i linki skuterów bylyby mile widziane :)( z wojewodztwa mazowieckiego)

A nielepiej było by jaką biegówkę kupić?

Rozejrzyj sę za jakąś biegówką, a jak chcesz koniecznie skuter to wybierałbym między factorką a runnerką, oczywiście na gaźniku.

no niewiem niektorzy gadajoz e biegi przy 50 to porazka ;/ a jakie biegowki polecacie ? :wink:

I maja racje chyba , że lubisz machać biegami w tą i spowrotem non stop. na początku może fajne ale póżniej

yamaha aerox - za dużo tego :stuck_out_tongue:
aprillia sr factory - good
piaggio nrg - good
gilera runner - good
peugeot jetforce - naah … ten wahacz z przodu …

biegówki(z tego co polecam):

ścigi:
Apka RS
Yama TZR

endurak:
Derbi Senda
Yama DT 50

chopp:
Aprillia red rose
i jeszcze jedno było alem zapomniał :smiley:

A poza tym: http://forum.jednoslad.pl/viewtopic.php?t=55

nie zauwazylem tego tematu rudy :smiley: ja to się zastanawiam między enduro a skuterm :smiley: :slight_smile:

Przeczekasz ten jeden sezon, zrobisz sobie A1 i będziesz mógł 125ccm kupić. Weźmiećsz DT 125 to zobaczysz, że będzie dla Ciebie jak rakieta. A sprzedawać keeway’a i znowu kupować sqt 50ccm to głupi pomysł w mojej opini.

Ja bede mial moto dopiero od 18 ;/ do 18 trzeba latac 50 ccm

Osobiście tego nie popieram ale ja bym kupił 125/50 bo z 50 na 50 nie ma sensu się przesiadać …

Tak tak Wino … a potem płać tysiące za okłamywanie państwa >_<

Równie dobrze za tą 70 możesz płacić. . . Ja bym brał większy bo jak napisałem, z 50 na 50 N I E M A S E N S U. Takie jest moje zdanie

Albo kup 125 a ten roczek bez prawka może prześmigasz. W sumie taniej cię wyjdzie niż 125/50 w razie nieprzyjemności

Marian, właśnie się tez nad tym zastanawiam tylko ze mysle se nad jakos husko albo yamaho dt brat ma tdr to mi się wcale nie podoba ni w pyte ni w oko :smiley: jak się starego uda przekonac to będzie 125 a moze runner 180 :wink:

Mi za parenaście dni 15-tka stuknie a pare miesięcy temu kupiłem 125 …
''Nie ma ryzyka - nie ma zabawy" :smiley:

bierz HONDE NSR 125 względnie wygląda i praktycznie bezawaryjna jak to honda i jest tego pełno 125/50

kuszace oferty sa 125/50 :smiley: tylko jak z strozami prawa jak mnie cykno :smiley:

dajesz blokadę obrotów i nie cykną :slight_smile:

yamaha aerox - za dużo tego :P
aprillia sr factory - good
piaggio nrg - good
gilera runner - good
peugeot jetforce - naah ... ten wahacz z przodu ...

RudY to sobie jaja robisz czy się po prostu pomyliłeś ... od kiedy Peugeot Jet Force ma wahacz z przodu ? :lol: on ma normalne eleganckie lagi ... to SpeedFight2 ma wahacz i to tam jest porażka ... więc najpierw się zastanów dwa razy zanim coś napiszesz .. :roll:
a ja bym brał biegówkę lub bym zrobił swamp'a na minarelkę i założył 70 mid race i by mnie to mniej wyszło a śmigał bym jak mało kto.. :roll: bo za tą cenę nic ładnego nie kupisz.. jedynie TZR'ke no chyba że ci kompletnie na wyglądzie nie zależy.. aha i nie kupuj tych enduro lub cross'ów 50ccm bo to jest dziadostwo!!! wygląda się jak by się jechało na Kozie ... znajomy ma Derbi senda .. a dokładniej Aprilie SX to ten głos i wygląd.. blee jak by na kozie jechał :mrgreen:

Jak ma kase, to neich kupuje markowy skuter . I nie patrz na to czego jest duzo, co i jak. Jak ci się podoba aerox, to go kupujesz. Ja błąd popełniłem, ze kupiłem chińczyka, teraz go juz nie sprzedam, ale w przyszlości kupie jakis markowy skuter typu : aerox, neos, sr LC.

P.S : Ktoś wie ile może kosztować prawko A1 na 125cc. ?