Dawidsuper8 potrzebuje.
Bardzo chciałem pokulać dziś z wami, ale nie wyrabiam się z robotą. Stoi u mnie przed domem wielkie białe cielsko i muszę je do jutra, do dwunastej okleić. Im bardziej człowiekowi zależy tym gorzej wychodzi.
A swoją drogą Młody, to ciekawe, że widzisz w środku nocy z kilometra samolot LOT'u a nie odróżniasz F16 od F18 :)
Filippo73 napisał:
Dawidsuper8 potrzebuje.
Bardzo chciałem pokulać dziś z wami, ale nie wyrabiam się z robotą. Stoi u mnie przed domem wielkie białe cielsko i muszę je do jutra, do dwunastej okleić. Im bardziej człowiekowi zależy tym gorzej wychodzi.
No to kicha :(
O Młody nie masz zapasowych bezpieczników???
maxell napisał:
Mam jakiś bezpiecznik ale 2A chyba na 230V
Ja za to całe pudełko 5A:)
A to weż sztuke 5A :)
Raven napisał:
maxell napisał:
Mam jakiś bezpiecznik ale 2A chyba na 230VJa za to całe pudełko 5A:)
To niech każdy weźmie co ma i coś dopasujemy :)
ja mam taki ceramiczny biały watowany drutem :)
mam mam pod 12V rurkowe. Jeden włożony, drugi zapasowy w komorze bezpieczników, a trzeci w narzędziach skutera z zapasowymi żarówkami. Jeden bezpiecznik mogę Ci odpalić.
izdebski12 napisał:
mam mam pod 12V rurkowe. Jeden włożony, drugi zapasowy w komorze bezpieczników, a trzeci w narzędziach skutera z zapasowymi żarówkami. Jeden bezpiecznik mogę Ci odpalić.
jak odpalisz to będzie przepalony :)
Hanita napisał:
jak odpalisz to będzie przepalony :)
Ty to już wyjeżdżaj bo Ci to trochę zajmie :)
maxell napisał:
Hanita napisał:
jak odpalisz to będzie przepalony :)Ty to już wyjeżdżaj bo Ci to trochę zajmie :)
zajmie nie zajmie skoro do 22.30 czekacie to będę miała antre :) bateria aparatu się ładuje i Janowicz gra trzeciego seta
no i pojechali a mecz trwa :(
Dzięki za wspólną wycieczkę.
Dzięki panowie za pomoc. Dojechałem bez zatrzymywania, jakoś udało mi się trafić na zieloną falę. I całe szczęście, bo pod garażem musiałem się zatrzymać, zgasł i już nie odpalił.
No nic, akumulator na noc w ładowaniu, zobaczymy jutro. Chociaż nie jestem do końca przekonany czy to tylko wina samego akumulatora.
mówię Ci - Masz zabrudzone namagnesowanym kurzem cewki w iskrowniku przez co ładowanie akumulatora jest strasznie słabe. W ostateczności jeszcze można obstawiać regulator napięcia.
Ja już też dojechałem.
Dzięki wszystkim parafianom za tak liczne przybycie.
Jestem szczególnie dumny jestem z Hani i Jej białej strzały no i oczywiście za Młodego i jego F-16 :)
Tak jak mówisz Młody, jak nie pomoże naładowanie aku skupię się na tych dwóch rzeczach. Osobiście wolałbym żeby to był regulator, mniej zachodu i roboty :)
Może Młody jutro byśmy sprawdzili ten stop u mnie żeby podłączyć pod masę na ramie?? Może do Maxella byśmy podjechali i coś jemu pomogli??
No, no :) U mnie trzeba te rolki dobrać.. Pasek się troszkę dotarł, ułożył się. Efekt? Lepsze przyśpieszenie niż było, ale v-max 55km/h, wydaje mi się, że teraz gdy pasek już się ułożył to można wsadzić te rolki 6,3gr, lub te 6,5gr. Ma ktoś z was klucz "grzechotkę" i nasadkę 8, aby można było odkręcić pokrywę przekładni, bo wariator to ja na spokojnie zablokuje przez klucz płaski 10, i odkręcę go kluczem 17.
Dawid, najlepszym u Ciebie rozwiązaniem będzie wstawienie takiej samej żarówki jak masz w świetle do tego kufra. Wtedy kabelki wszystkie łączymy przez kostki łączeniowe z kablem od lampy, i będzie Ci to wtedy ładnie działaś, bo wydaje mi się, że z tymi ledami to nie wypał. Maxell - To rzeczywiście może być regulator napięcia, gdyż światła i tak masz z akumulatora, to do regulatora musi wpadać tylko napięcie na ładowanie akumulatora. Jeżeli to nie regulator napięcia to wina popalonych/zabrudzonych cewek w iskrowniku.