siemka mam otoz taki problem iz… kupiłem sobie nowy tlok i musialem wyciagnac silnik z ramy… no i wyciagnelem silnik… kable mialem na jakieś spinki zrobione… wiec je ucielem a kable zaznaczylem tasmami … no i jak juz wsadzilem silnik juz gotowy zeby go odpalic to musialem podlaczyc te kable… podlaczylem je tak jak powinny byc… no i chcialem go odpalic a tu iskry niema… odlaczylem znow te kable i probowalem inaczej i dalej niema iskry… moze patrzalem cewke ale jest dobra… jeszcze zostalo cdi ale i tak jak bd mial nowe cdi to i tak niewiem jak je podlaczyc… który kabel do ktorego… moze ma ktos ksiazke od sr-ki ?? to jest aprilia sr50 (stara buda) jeśli ktos mial taki problem niech pisze moze i ja mam taki sam… pozdro i dzieki
Kup nową świecą. Polecam firmę NGK
ale to nic ze swieca prod nie dochodzi wgl do cewki…
Najlepiej napisz który to rocznik… Następnie znajdź schemat… Potem podłącz wszystko kolorami kabli: Ar-pomarańczowy Az-jasnoniebieski B-granatowy Bi-biały G-żółty Gr-szary M-brązowy N-czarny R-czerwony V-zielony Vi-fioletowy. Pozdrawiam sk700
ale właśnie o to chodzi ze te wszystkie kable maja inne kolory moze z 2 sa tkaie same ze można podlaczyc je poo kolorach… a i rocznik 1995