Mam problem mianowicie gaźnik nieciąganie benzyny ! Nie wiem czym to jest spowodowane ale jak pociągniesz to paliwo idzie ale gdy próbuje uruchomić motor to w ogóle nieciąganie benzyny ! Nie wiem czym to może być spowodowane !? Proszę o jakieś sugestie itp. z góry dziękuje !
sprawdź zawór podciśnieniowy i jego podłączenie do wężyka podciśnieniowego
spróbuj go odpalić i czy wtedy idzie paliwo ??
odkręć świecie, strzykawką wlej paliwa troszeczkę i z kopniaka zapal maszynę zobaczymy czy nie idzie
a może zabrudziłeś filtr powietrza ??
a moze mało paliwa masz albo słabą kompresje i nie zasysa najlepiej wez wezyk od podcisnienia włóz sobie do ust i pociagnij moco i trzymajac zaciagniete kop czy tam krec rozrusznikiem i powinien odpalic to wtedy szybko załóz spowrotem tak jak powinno byc i przegazuj skuter i powinno chodzic
odczep obydwia wezyki, za ten mniejszy ssaj a drugi odserwuj, ja poleci benzyna z duzego to znaczy ze gaźnik jest chyba jakis lipny
one z natury się nie psuja wiec moze byc zawor podcisnieniowy zapchany albo zdechl juz
zazwyczaj jeśli skuter nie ciagnie paliwa to juz wina słabej kompresji lub kraniku ale te praktycznie nigdy się nie psuja … najlepszy patent na sprawdzenie to tak jak napisał sebo747 … wąż do ust i ciągniesz :lol:
100 post …
ja zazwyczaj odczepiam wezyk od podcisnienia z gaźnika, ciagne chwile a pozniej normalnie zapala ;p
Sprawdz czy gażnik tworzy w ogóle podciśnienie
Ja obstawiam że to wina kompresji, tak jak to było u mnie. Po wstrzyknięciu pod świece albo pod iglice pali
Motor odpalony gaźnik ciągnie po zastosowaniu metody JacoPL udało się
Dziękuje wszystkim za pomoc !!
Do zamknięcia