nie wkręca sie na obroty

Witam mam problem otóż mój skuter na zwykłych obrotach normalnie chodzi ale gdy da mu sie gazu to traci moc i gaśnie.
Wiec od razu przeczyściłem gaźnik i wyregulowałem go i nic nadal to samo a regulowałem gaźnik z pół godziny
Co może go boleć ?
Co trzeba zrobić ?
Dziękuje za pomoc
Pozdrawiam

Dostaje za mało Benzyny

Mogą być 6 przyczyny związane z gaźnikiem : za mało mieszanki lub za dużo mieszanki, za mało powietrza lub za dużo powietrza, za mało benzyny lub za dużo benzyny.

A czy na obroty wkreca się tak samo na stopce jak i na kołach?

Miałem ten sam problem. Miałem lekko przerwany węzyk paliwa. Spradź przeowdy paliwowe

sprawdziłem wężyki wszystkie ok nie ma przecieków

kacperto24 a nie zalewa ci swiecy? sprawdzales jej stan po odpaleniu?

W gaźniku jest benzyna? Świeca mokra?

suchutka jest ( jak by była zalana to co musiał bym zrobić ? ?) jakieś jeszcze propozycje

w gaźniku jest benzyna bo odpala dotykasz manetki i już dusi się i gaśnie a od wczoraj nie chce odpalać a cały bak zalany gaźnik wyregulowany !

moim zdaniem to tak jak piszą koledzy ze to wina paliwa, gdyż jeżeli nawet to nie gaźnik to może być brudny filterek paliwa, ten który znajduje się razem z kranikiem podciśnieniowym w baku. radze ją wyjąć i zobaczyć w jakim jest stanie . po drugie to należało by sprawdzić przewody wysokiego napięcia .. jeśli jest gdzies naderwane to automatycznie silnik nie pracuje tak jak trzeba ..

Wymieniłem filtr nadal to samo gaz do całej manetki a on dusi się może to przez iglice ??

Może dostaje za dużo paliwa i sie dławi?

daro05 ma racje z tym przewodem WN

kacperto24 napisał:

sprawdziłem wężyki wszystkie ok nie ma przecieków

nie chodzi o wycieki tylko szczelnosc ciagnacego (otwierajacego doplyw paliwa z kranika)
poza tym tez tak moze byc ze iskra ciulata i taki rezultat przewod przebicie fajka przebicie(jak masz metalowa oslone wywal ja) sprawdz membrane czy nie ma dziurki, pekniecia, czy prosta iglica (jaki motor 2t czy 4t) ?

4t iskra jest membrana i iglica tez ok

Jakieś 4 dni temu mi nie chciał mi nawet zapalić dałem go do znajomego mechanika zrobił go już chodzi .

ZOSTAŁ TYLKO 1 PROBLEM NADAL manetka do końca i trzymam to on do 7 tysięcy obrotów się wkręca i spada jak puszcze gaz to nie zgaśnie a jak trzymam cały czas na całym gazie to gaśnie

WHY ????

Help

sprawdzales czy wlasciwie jest ustawiony poziom paliwa w gazniku na plywaku/
moze za malo otwiera i szybko zamyka zaworek temu za malo paliwa?
sprobuj jeszcze bez filtra paliwa moze on jakis trefny i malo puszcza paliwa