Witam, posiadam skuter SYM Sanyang Flash 50ccm. Skuter posiadam juz 3 lata. Na samym poczatku odkąd go mam wymienione zostało sprzęgło, przejechałem nim około 50km. Poźniej skuter stał w garażu i dopiero teraz w lipcu br. odpaliłem go po ponad 2 latach stania w garażu. Zdziwiłem się go kopałem go niecałe 5 minut może. Problem zaczął sie jakoś miesiąc temu. Skuter odpalał jak mu sie chchiało raz po jednym kopnięciu a czasami dopiero po 10 minutach, teraz juz w ogóle nie pali. Sprawdziłem świece gaźnik i wszystko ładnie sie prezentuje, nie wiem co mam zrobić.
czy kompresja jest paliwo dochodzi ? sprawdz
Zatkaj wejście do gaźnika ( powietrza ) i odpal.
Witam! odświeżam stary temat - mój też nie odpala. Przy odpalaniu zapala się kontrolka z olejem.
Kompletnie nie znam Go. Dostałem go od znajomego z Niemiec. Brak papierów i instrukcji. nie wiem gdzie się leje olej albo jeśli do baku to jakie proporcje mieszanki. Rozrusznik kręci. kilka razy udało mi się odpalić na chwilę - wlewając trochę paliwa w cylinder. On stał jakieś 4 lata i pewnie paliwo w baku straciło oktany. ale nie wiem co lać?
Ma ktoś może elektroniczną wersję instrukcji albo coś pomocnego w rozgryzieniu tego "cuda".
priv: valenty23@o2.pl
Pozdrawiam