Witam mam taki problem a mianowicie Jechałem sobie 105km/h Aprilia area51 no i chyba za szybko bo cos się zepsulo no i po jakims czasie jazdy skuter odmówił posłuszeństwa czyli zgasł tak jakby paliwa nie bylo (ale było) no to wyczyściłem świece i jechał dalej ale po kilku kilometrach zgasł i juz niechce odpalić tzn. nie jest to juz wina świece tylko myśle ze jakby się cos zerwało w napędzie moze pasek albo cos po prostu jak odpalam to rozrusznik chodzi tak szybko że jakby nie napedzał nic jakby sam rozrusznik chodzić. Prosze o porady i czy wiecie gdzie jest jakis dobry serwis w trojmiescie najlepiej w Gdynii… Dzięki Pozdro
Sorry za Ot ale mam pytanie. Robiłeś w nim jakiś tuning czy coś ze ci idzie te 105? ![]()
sprawdź czy jest iskra sprawdź bezpieczniki sprawdź czy paliwo dochodzi do gaźnika jeżeli mówisz że coś w napędzie to odkręć przekładnie i zobacz co ‘slychac’ :mrgreen: pozdrówki
Przed napisaniem tematu powinieneś sprawdzić swoje przypuszczenia, co mogło się zepsuć a nie pytasz nas co mogło się stać, sorry ale nas nie było przy twoim skucie i nie widzimy go także trudno nam powiedzieć!! Sprawdź i napisz lub jeśli natkniesz się na coś to to napraw. Na moje to sprawdź czy czasem ci się gaźnik nie zpachał
Może siadła kompresja;>?? W arei jest kopniak?? Jeśli tak to czuć różnicę w kopaniu?? Rozrusznik kręci szybciej bo nie ma komprechy… Prawdo podobnie zatarłeś go.
no jakos chodzi inaczej kopniak tak luźno… Niewiem nie bede się sam za to zabierał bo się nie znam na tym wole oddać do jakiegos serwisu tylko niewiem gdzie … ??
wariator Ci może się odkrecić zn. śruba.:} odkręć przekładnie ![]()
No to siadła Ci komprecha, do wymiany cylinder, tłok, pierścienie. Ewentualnie szlif możesz zrobić.
Spróbuj chociaż palcem kompresje sprawdzić, w 3mieście to ReMiK ^^ bardzo dobrze robi skutery.
Remik tzn. gdzie to jest ? najlepiej to w gdyni bym gdzieś oddać… bo Własnie nie chce tam nic sam rozkrecać bo się nie znam na tym … ;/
JessiCs napisał:
tzn. gdzie to jest
Postrach napisał:
w 3 mieście to ReMiK
z górki niezłej chyba :-P Może paliwa nie dostaje? odkręcisz przekładnie chyba potrafisz :) odpal i popatrz,posłuchaj może zauważysz coś niepokojącego :?:JessiCs napisał:
jechałem sobie 105km/h Aprilia area51
No racja, z tego co slyszalem to remik jest bardzo dobry, sporo ludzi do niego odddaje sqtery. A ss.com znajdziesesz pewno jakieś jego danePostrach napisał:
Spróbuj chociaż palcem kompresje sprawdzić, w 3mieście to ReMiK ^^ bardzo dobrze robi skutery.