Nie odpala

Siema.Mam problem z odpaleniem zippa vapora 4t.Zalewa ciągle świecę jak zasse ten kkabel od powietrza z kranika to jakby woda leciała dawniej tak nie miałem.Czego to może być przyczyna?Jak go odpalić.Mam słaby akumulator a prostownik spalony kopniak się ślizga trzeba ślimak zaspawać.Jak mam go odpalić?

PS: jestem zielony w tych sprawach bo skuter mam od początku wakacji a na mechanika hajsu nie mam:/

Teraz zobaczyłem że bardzo mało oleju jest i boję się abym nie zatarł silnika.Jaki olej jest najtańszy do 4t?

Odpalić możesz na wiertarke taki sposób jest, a olej kup 10W-40 do skuterów 4t nie kupuj 5 ani 20W bo 10 jest najlepszy sam stosowałem w swoim 4t jak u cb jest media expert kup tam olej do 4t racing coś tam takiego za 26zł chyba jak ja do swojeo kupiłem zippowsieko nie polecam bo to strata pieniędzy a warto dożucić te 2zł a silnik się odwzięczy

teraz znalazłem olej mobil formuła S 10W-40 w garażu i dolałem

Kranik do wywalenia przecieka membrana i dostaje więcej paliwa do króćca ssącego.

Kranik niedawno wymieniałem może coś z regulacją może dostaje za bogatą mieszankę bo ostatnio kręciłem śrubką od mieszanki

A cieknie jeszcze ta "ciecz" z przewodu od podciśnienia??

już nie

A ten mobil to do skuterów? A pozatym to nie miesza się olejów, tylko wymienia cały. A co do problemu to wyreguluj gaźnik:)

sprawdź iskrę i sprężanie