Nie odpala!przegrzewa sie w trakcie jazdy?!POMOCY!

LUDZIE JUZ NIE MAM SIŁY DO TEGO CHINOLA… mam kingway’a coliber rex i od jakiegos czasu nie wiem co sie z nim dzieje.
najpierw odpalal kiedy chcial ,a pozniej jezdzilem jakis czas i gasl , a po jakims czasie odpalal albo nie (jakby sie przegrzewal)
Wymieniłem:
-cewkę
-moduł
-filtr paliwa
-tak jakby nie zasysa paliwa bo filtr jest suchy
-płyny
-czyściłem świece (co do świecy to nie daje iskry)
Silnik kręci ,ale nie odpala juz od długiego czasu. CO ROBIĆ?

Takie są uroki chińskich skuterów

Ktoś złośliwy by powiedział: "widziały gały co brały!" - sorki za sarkazm, ale jak kolega wyżej napisał takie są uroki maszyn Made in CRL... niestety... "tania jazda", jak to mówi mój dorastający syn :-)

Nie ma iskry? Takie są uroki chińczyków, chodzą jak chcą...
Moim zdaniem może być spieprzony regulator napięcia i przez to działa jak chce, potem cewko-moduł sprawdz.
Nie zasysa paliwa? Ale jak? Masz filtr paliwa na wężyku tak? I nie bierze?
Tu mogą być różne przyczyny min. zapchany filtr paliwa, pozniej sprawdz gaznik, czy w komorze pływakowej masz paliwo, może lepiej ściągnij filtr, dmuchnij w wężyk i jak poleci paliwo to podłącz do gaznika i spróbuj odpalić (jeśli w ogóle będzie iskra)
Posprawdzaj to wszystko i jak dalej nie będzie działać, to dalej będziemy myśleć ;)

ale pierdolicie !!! - Chinczyk nie jest zły tylko trzeba dbać o niego , każdą markę jak zaniedbacie to w końcu odmuwi posłuszeństwa - i tyle w temacie .

Dodop sprawdź luzy zaworowe - jak masz za ciasne to zawsze będzie się przegrzewał , tracił moc i gasł , standart w 50cm3 to 0,05 ssący i wydechowy , ale wydech możesz dać nawet na 0,06 mm.

dokladnie jak kolega up jak sie dba to i made in china jest ok ale to moja sugestia wiem cos o tym bo mam keeway i jest ok ale trzeba dbac a nie traktowac jak traktora :)co przyjedziesz z pola i go nie umyjesz tyle w temacie