witam,bo mam takiego problema mam skuter SUZUKI KATANA AY50 rocznik 97r, mianowicie sytuacja wyglada tak ze jak zapale to chodzi mi skuter tylko ze jak rusze i chce jechac to zalewa mi się gaźnik dostaje za duzo benzyny z baku i co to moze byc za przyczyna jak zrobic zeby normalnie dozowalo sie paliwo z baku do gaźnika ?
wyreguluj gaznik sprawdz czy nie łapie lewego powietrza
Koloc napisał:
witam,bo mam takiego problema mam skuter SUZUKI KATANA AY50 rocznik 97r, mianowicie sytuacja wyglada tak ze jak zapale to chodzi mi skuter tylko ze jak rusze i chce jechac to zalewa mi się gaźnik dostaje za duzo benzyny z baku i co to moze byc za przyczyna jak zrobic zeby normalnie dozowalo sie paliwo z baku do gaźnika ?
Prosimy o jakieś dodatkowe informacje naprowadzające.
Czy stało się to nagle? Czy od jakiegoś czasu?
Czy skuter jest tuningowany czy seryjny?
jeszcze jakies porady propozycje ??
skuter jest seryjny, a to sie stalo od jakiegos czasu na poczatku zaczoł mi przerywac raz miał moc a raz gasnoł nawet przy całej odkreconej manetce i pierw bylo tak ze paliwo nie dochodzilo do gaźnika a teraz zrobila sie odwrotna sytuacja ze znowu paliwo dochodzi do gaźnika ale aż za duzo dozuje sie tego paliwa bo aż zalewa mi gaźnik i niewiem co z tym zrobić;(
Odpowiedz na pytania kolegi wyżej, to będzie nam łatwiej stwierdzić przyczynę.
EDIT: Przepraszam, nie widziałem tej wiadomości, robiliśmy wiadomość równo, tyle, że ty prędzej skończyłeś :)
juz odpowiedziałem !!
pomozecie mi chłopaki ??