Nie kupuj skutera w Media Ex...T

Witam serdecznie,
Zdecydowanie NIE polecam kupowania skutera w Media Expert!
Po okresie pół roku od zakupu sprzęt już nie był sprawny do jazdy. Po “dłuższym” czasie zwrócono mi go z serwisu i tym razem też się nim nie nacieszyłem za długo, bo nie cały miesiąc. Niebawem kończy mi się gwarancja, a sklep nie przystaje na Odstąpienie od umowy, choć wg prawa polskiego gdy zdarza się dwukrotna reklamacja z tytułu Rękojmi, klient ma prawo oczekiwać odstąpienia od umowy. W tej chwili planuję drogę sądową, bo działania powyższego sklepu są na granicy prawa, o ile w ogóle są z nim zgodne np. w piśmie reklamacyjnym przytaczają fragment przepisu, który pozbawiony drugiej części ma zupełnie odmienne znaczenie. Pozdrawiam i jeszcze raz odradzam tego Zakupu.
P.S. Pojazd również bardzo szybko podlega korozji.

myślę że nie tyle ma znaczenie GDZIE kupujesz tylko to CO kupujesz i jak serwisujesz.
Tak naprawdę to ten twój post jest dla mnie równie wiarygodny co taki kompletnie przeciwny - jakie to fantastyczne skutery można kupić w media expert.
Ogólniki, brak szczegółów - równie dobrze możesz być pracownikiem konkurencji i wypisywać takie pierdoły za kasę.

Jaki to model Sylwia?

ja kupiłem rok temu, kurier przywiózł i wszystko spoczi
@edit. poza tym, kto normalny serwisuje skuter aby utrzymać gwarancję :smiley: przecież ona praktycznie niczego nie obejmuję i tracisz po 200zł za wpisik i utrzymanie jej, za tą kwotę byś naprawiła skuter 5 razy