nie kreci rozrusznikiem po myciu

Wiec tak…wczoraj umyłem swoja aprilie z weza ja lałem woda i po tym mysiu chciałem odpalic lecz gdy probowałem zakrecic rozrusznikiem on się nawet nie ruszył tylko cos tak pstrykało ale nie w nim tylko gdzieś indziej w skuterze…moje pytanie co to moze byc??? dodam, ze nie mogę odpalic na kopa bo nie mam kopniaka :oops: wiec co to moze byc???

ps. Rozrusznik wyjałem i podłaczyłem pod akumulator i działa a w skuterze nie chce ;/

Jej, poczekaj niech wyschnie…
Jak do jutra nic się nie poprawi to może jakieś zwarcie się zrobiło

przecież umyłem wczoraj i dzisiaj jest to samo :roll:

Wino napisał:

może jakieś zwarcie się zrobiło

no tak ale gdzie :?:

no tak ale gdzie :?:

Nikt tego nie wie, musisz przepatrzeć kable czy się nie zwierają

Nie zwierają się tylko one się pod wpływem wody zwarły. Nie wiem czy Wiecie ale woda przewodzi prąd … :stuck_out_tongue:

Wino, woda nie przewodzi prądu, tylko zanieczyszczenia w niej :smiley: Czysta woda jest izolatorem :smiley:

gmax, odpal skuta jak potrafisz, pojeździj aż się dosyć nagrzeje i wtedy pisz dalej, a nie jeszcze dobrze nie wysechł, a już wielki problem.

dobra a mogę go odpalic w ten sposob, ze przykrece rozrusznik i przekrece zapłon a do rozrusznika podłacze kable od osobnego akumulatora :?:

możesz tak zrobić, ja nieraz odpalałem z wiertarki, wsadzałem nasadkę w główkę wiertarki i kręciłem za wario

wiem wiem :stuck_out_tongue: mój wuja tak odpalał piłe :stuck_out_tongue: chciałem tez tak zrobić :stuck_out_tongue:

[ Dodano: 15-03-2009, 14:54 ]
nie wypaliło podłaczyłem w ten sposob…

gmax napisał:

przekrece zapłon a do rozrusznika podłacze kable od osobnego akumulatora

co chwile jakis strzał z tej dziory co jest do niej przykdecony wydech przy cylu (wydech zdjałem) i nie ma zamiaru chyba odpalic ;/;/;/

Oj gmax, instalację zalałeś :stuck_out_tongue: Jak dalej nie działa(wilgoć pewnie jeszcze jest), to suszarka w dłoń i do roboty :wink:

Ja też tak miałem i ten porzełacznik prątu tak ci tyka u mnie to jest pękniety taki kawałek drucika na tym co w środku rozrusznika jest i nie kreci ewentualnie czasem o 2 mm przeskoczy tryb i to wszystko wiec raczej wilgotnosc instalacji nic do tego nie ma bo ja już z poł roku tak jezdze i dalej nie łapie nic

dobra dzieki ludzie :stuck_out_tongue: ale to i tak nie było to dzisiaj zaówarzyłem, ze kabel wysunał się z kostki xDD

G-max który kabel bo u mnie moze to samo jest mozesz cyknąć fotkę???

kostkę chyba zdołasz bez fotki sprawdźić… Zamykam, w celu uniknięcia niepotrzebnego spamu. Jacob555