nie działa rozzrusznik

ja chce zapali to tak jak by rozrusznik działać tzn. chyba kręci ale tylko po jakiś czas słychać że rusza silnikiem. Co to może być ? Nie jest to wina akumulatora. A z kopniaka to pali dobrze.

Nie bardzo kumam jak to wygląda, mozesz nakręcić jakiśfilmik albo chociażsam głosą

Jest tak: Naciskam guzik startera i sąyszł jakby rozrusznik się kręcić ale silnik stoi tzn. że wałem nie kręci

Prawdopodobnie bendix, jaki masz skuter??

chyba rozrusznik do wmiany jeśli nie napedza silnika…ale moze go wyjmij i sprawdź na ‘‘sucho’’ czyli bez obciazenia

ja stawaiżbym na bendix u mnie w tgb mam tak samo poprostu bendix za szybko wraca raczej trzeba go wymienić

moze byc i to

ja juz swoj bendix wymieniłem w tgb pali na dyk u ciebie tez bym stawiał na bendix w 100% jak rozrusznik kręci o nic innego nie padło

a ile mniej więcej kosztuje bendix?

zależy jaki motor ja do swojego tgb kupowałem dwa jeden na zapas i za używane zapłaciłem 40 zł nowy do 4t chińskich w granicach 50 zł najlepiej napisz jak masz skuter i cos ci się znajdzie moze na allegro ktos sprzedaje na części poszukaj

Już wiem co to było- przeciw talerz wariatora ma taki frez w sobie co nachodzi na wał i to jest z aluminium i te złbki się wytarły tak że rozrusznik kręcić tym talerzem ale nie wałem. Dorobiłem takie coś j i juz dziala. :slight_smile:

będzie tak albo masz akumulator zjebany albo rozrusznik

bendix albo szczotki się zawiesię i nic innego