Nie chce zapalić , zgasł

Siema mam taki porblem skuter normalnie jeździł miał tylko problemy z odpalaniem rannym długo musuałem go meczyc zeby zapalił ale potem jak się rozgrzał było git a tu dzis , rano menczyłem go zeby odpalił odpalił i po przejechaniu 20 km zaczął mi szarpać i brak mocy zgasł odpaliłem go ponownie ale nie miał mocy nacisłem manetke a ten zgasł . Nie wiem może to gazior potem aku mi padło i kablami od auta go menczyłem i nie odpalił a przez 20 minut go z rozrusznika kreciłem i z kopa ( rozrusznik krecił cały czas ale tak jak by nie chciał załapać czy coś )

Zaraz pewnie przeczytam , że gazior mam do regulacji a nie wiem jak go regulować a ni jakimi śrubkami więc wstawiam fote http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8a4358af087dc49c.html

jeśli to 4T to sprawdź zawory :slight_smile:

markos napisał:

jeśli to 4T to sprawdź zawory :)

jak się nie znasz to nie mów bo to 2t jest
sprawdź gaźnik tzn wyreguluj go i wyczyśc ;)
i pierścienie bo mi się wydaje ze juz się skończyły

kalin309 umiesz czytać ? JESLI

markos napisał:

jeśli to 4T to sprawdź zawory :slight_smile:

co do tematu to jak dlamnie cylinder się skonczyl ;/

Tą dużą śrubką (płaska koło tego zielonego węzyka ( z olejem )) regulujesz niskie obroty.

Im bardziej ją wkręcisz tym większe obroty będzie trzymał :wink:

A tą śrubką zaraz obok ( po lewej ) regulujesz dopływ powietrza ale najpierw podkręć niskie…

a jak za wkręcisz na maksa i nadal będzie gasł to w tedy o pół obrotu wykręć tą srubkę od powietrza.

Chociaż też mi się wydaje że to raczej cylek… wymień jeszcze świece i wyczyść filtr powietrza, jeśli to nie cylinder to na pewno cos z tych rzeczy…