Nie chce odpalić...

Witam, Stoi u mnie w garażu skuter kumpla z poważnym problemem… Nie chce odpali… Kompresja jest (na zimnym 8 barów), iskra jest, paliwo dochodzi. Nawet z pod strzalu pod świece nie chce odpali… Z samostartem tak samo… Co z tym fantem zrobić? Jutro będe szukać dalej przyczyny, podejżenia padaja na razie na iskrownik… Nakierujcie mnie jakoś :P. Pozdrawiam, Nikikin

A kręci w ogóle?? Może zła jakość paliwa? Nie bierze lewego powietrza? Wydech nie jest zatkany?

Jest iskra na świecy?

Nikikin napisał:

Witam, iskra jest, paliwo dochodzi. Nikikin

czytaj uważnie Panie moderatorze;)

Spróbuj pokopać na sucho pare razy a potem normalnie z kluczykiem włączonym mi… mi tez nie chciał palic iskra była paliwo dochodziło a on nie pali a teraz pali ale w taki sposób :stuck_out_tongue: nie wiem czy pomoże ale warto spróbowac

PodLy, tylko nie Panie. :frowning: żeby być Panem trzeba mieć wygląd i pieniądze :roll: mój błąd nie doczytałem. Jeśli to wszystko jest, to może regulator napięcia? Jeśli nie to, to nie pomogę, bo nie wiem.

Jakie jest prawdopodobieństwo, że to regulator napięcia? Jak on wpływa na iskre skoro ona jest? I jeszcze takie pytanie co do regulatora. Czy w nim jest przerywacz kierunkowskazów? Bo przeszperałem cała eketryke w moim Runnerze (dokładnie ten sam silnik co w DNA) i nie znalazłem przerywacza :P.

Przykładowo, gdy założy świece jest większy opór na przekręcenie silnika i iskry brak :slight_smile:

co do tego regulatora to powiedziałbym że on raczejj paliby swiece bo by była za duża… możesz to sprawdzić zakładając na chwile reguator od swojego… TUTAJ NIE JESTEM PEWNY: ta kompresja…zawsze podawali w atm . też miałem przypadek w katanie że była iskra była waha i nie odpalał. mysleliśmy że gubił iskre w cylindrze…okazało się jednak że już była za mała kompresja i trzeba było zrobić szlif - jak mówię nie jestem pewny co do tych amt i bar-?w ale kto wie. DO “kondzipl3” – sprawdź ssanie bo kopanie bez zapłonu to poprostu zbieranie w komorze spalania wiekszej ilości waszki dla lepszego startu :smiley:

Dzisiaj udalo się odpali to DNA… Przyczyną był gaźnik i uszczelka pod głowicę. Choć nadal jest problem z gaźnikiem, więc założyłem od mojej gilery gaźnik 21 (z dysza bodajże 72) i jako tako jeździ :stuck_out_tongue: (na cylyndrze Polini Sport 70cc). Troche przeyrwa ale jak się wkręci to idzie jak burza :P.