Witam mam problem z moja maszyna gdyż jadac nagle skuter zaczal zwalniać i podczas dodawaniu gazu mulil az w koncu zgasl i teraz nie odpala jedynie na 2-4sek max podcisnie dziala iskra tez jest a po wstrzyknieciu benzyny tez nie odpala
Może właśnie za dużo zupy małą Świeca nie jest mokra, jak wykręciszł
jest mokra
Wysusz świecę, nie lej więcej zupy, nie kręć manetką i za kilka dni ( niech postoi), jak wkręcisz suchą świecę, powinien zapalić z kopki. Jak zapali, to chwilę niech pochodzi i potem delikatnie pojeździj. Powinno przejść…
Możesz jeszcze pokopać trochę na wykręconej świecy, to przepchnie paliwo i szybciej będziesz mógł odpalić…
I nic nie pomoglo :-?
A może zatarłeś?
może i zatarł ale ja miałem podobnie jak się cewka zrypała [ iskra była polepszyło się jednak jak założyłem drugą cewkę od SYM’a red devila ]
Sprawdz impulsator lubi swirowac a gaźnik zostaw w spokoju i swiece nowa kup albo wez jakas sprawdona
kupliem nowa swiece fajke wyczyscilem gaźnik i nic ;/
wstrzykinij benzyne pod swiece to czyni cuda ja przed chwilo nie moglem se poradzic tylko pod swiece benzyne i juz jezdzi
Miałem coś podobnego u siebie, wymieniłem dysze na większa i nie mam juz tego problemu…
Wstrzykniecie beny pod swiece nic nie daje nie zalapuje
Ja tam taki dobry nie jestem, ale jeśli paliwo jest iskra też to powinien zapalić. Chyba, że się iskra traci…
A z tłokiem wszystko okiż???
chyba na nastepny tydzien wyciagne silnik z ramy sprawdze stan cylka
Nie musisz silnika wyciągać. A cylinder przy wprawie w godzinkę ściągniesz;)