Tak aż później nadmiarem zasuwała benzyna…
spawdz zawór membranowy możliwe że się posypał
W sęsię że płytki nie dolegają do zaworu :?: Na samym początku to sprawdźiłem.
no zawór jak sprawny to musisz przetestować to co pisałem wcześniej.
jeszcze możliwe że kartery by się rozszczelniły tak że benzyna i kompresja ucieka, ale by kapało gdzieś.
inny możliwy problem jeszcze to to że któryś uszczelniacz na wale Ci poszedł i nie ma takiego podciśnienia żeby sam benzynę zassał. możesz sprawdźić, jeden jest za wariatorem a drugi za magnetem.
jeżeli masz od kogoś pożyczyć cewkę to pożycz mozliwe ze iskra jest zbyt słaba miałem cos podobnego w cpi
Ps:cewkę możesz pożyczyć od wszystkich skuterów z minereli ,honda i chinskie 2t np cpi,keeway 2t,sym 2t ,kymco2t , aerox itp
ja mam cewke na sprzedaż seryjną xD ale zamiast pożyczać to wystarczy że sprawdzisz czy jest iskra, u mnie była taka malutka ale palił bez problemu i w sumie na nowej cewce naraku też jest mała iskra ale inaczej chodzi trochę ;p
u mnie tez była iskra a nie chodził wiec to zależy od oka ;p powiem ze nawet w komarkach nieraz są większe iskry
Po tym jak mi nie chciał palić nalałem benzyny do zaworu i leciała spod dekla przekładni.
kamil12363 napisał:
Po tym jak mi nie chciał palić nalałem benzyny do zaworu i leciała spod dekla przekładni.
skoro leci Ci ta benzyna co nalałeś z pod dekla od przekładni to Ci poszedł uszczelniacz na wale od strony wariatora.
odkręć wariator i ściągnij wszystko z wału i będziesz miał tam uszczelniacz.
Jak wymienić uszczelniacze i jakie kupić? Możecie podać jakieś linki z uszczelniaczami bo nie wiem czy sam dobre kupię…
wymontuj je, idź do sklepu z łozyskami i poproś 2 takie same, koleś zmierzy i da Ci identyczne., uszczelniacze są na wcisk to chyba nie muszę już tłumaczyć jak wyciągnąć.
Wystarczy je tylko wcisnąć czy trzeba jeszcze uszczelniać silikonem :?:
[ Dodano: 19-08-2009, 19:39 ]
Od strony wariatora są dwa czy jeden :?: Można gdzieś dostać uszczelniacze na necie? Jak tak to bym prosił o linki… Z góry dzieki.
[ Dodano: 19-08-2009, 20:15 ]
Z obydwóch stron są o takim samym rozmiarze uszczelniacze :?:
kamil12363 napisał:
Od strony wariatora są dwa czy jeden :?:
jeden ,bo są one po oby dwóch stronach wału
kamil12363 napisał:
tak
kamil12363 napisał:
Wystarczy je tylko wcisnąć czy trzeba jeszcze uszczelniać silikonem :?:
tylko wcisnac, nie trzeba uszczelniać.
[ Dodano: 19-08-2009, 20:45 ]
ściągnij jeden, spisz z niego numerki xx/xx/xx w takie coś zazwyczaj jest i wpisz sobie na allegro czy gdzieś.
Ok, dzięki:)
wiktor24 napisał:
kamil12363 napisał:
tak
Bzdura!! Nie koniecznie są takie same w minie są dwa różne i to całkowicie różne
Ja mam silnik minarelli czyli są dwa inne :?:
tak są dwa różne
To i tak tylko jeden kupię bo nie chce mi się zdejmować koła magnesowego itd…
[ Dodano: 20-08-2009, 19:48 ]
Mafioz, dzięki to była wina uszczelniacza, wielkie dzieki.