to na 100% pewne?
Zaraz zaraz. Powietrze przepływa przez gaźnik zawsze w takiej samej ilości a mieszankę reguluje się dodając lub ujmując paliwa przez co wzbogaca się lub zuboża mieszankę. Powietrza się nie dodaje ani nie odejmuje. Przynajmniej tak jest w moim gaźniku i wykręcając śrubkę zwiększa się ilość paliwa przez co wzbogaca się mieszankę. Oczywiście odrębną sprawą jest przepustnica i iglica.
no jak nie? wykręcasz śrubkę więc do tej samej dawki paliwa idzie więcej powietrza, dokręcasz śrubkę powietrza dostaje mniej a paliwa ciągle tyle samo, bo tą śrubką regulujesz proporcję powietrza z paliwem.
Właśnie chodziło mi o śrubkę. Suawek czyli ostatecznie: wykręcamy śrubkę to więcej paliwa, wkręcamy to ujmujemy:?:
Na spokojnie. Mamy gaźnik w którym z jednej strony jest dolot z puszki od filtra a z drugiej jest wylot do króćca. Pomiędzy jest (pomijając ssanie i wolne obroty) przepustnica i jest też zwężenie (zwężka Venturiego) które powoduje różnice ciśnień. I właśnie przez tą gardziel leci sobie powietrze - zawsze tyle samo objętościowo bo szerokość gardzieli się nie zmienia. Do tego powietrza dodawane jest tylko paliwo w takiej ilości żeby powstała odpowiednia mieszanka. Do tego wszystkiego dochodzi jeszcze przepustnica która w zależności od otwarcia powoduje (pośrednio bo podciśnienie idzie z cylindra) większe podciśnienie i zassanie większej ilości powietrza.
Mam nadzieję że się nie mylę bo musiałbym zweryfikować swoją wiedzę na temat gaźników ;)
no widzisz to zupełnie tak jak ja : :-):
kolego Suawek, paliwo idzie przez dyszę główną tą gdzie jest iglica i rozpylane jest w gardzieli, tam łączy się z powietrzem i powstaje "mgiełka". Regulacja składu mieszanki służy podczas regulacji wolnych obrotów przy zamkniętej przepustnicy powietrza.
Pietro to jak wyregulować najszybciej gaźnik żeby mniej palił?
dwusuw mniej Ci już nie bęedzie palił..możesz mu zubożyć mieszankę np poprzez obniżenie poziomu paliwa, albo zastosowaniu mniejszej dyszy, ale na tym silnik ucierpi, szczególnie 2T bo z mniejszą dawką paliwa dostanie mniejszą dawkę oleju który ma go smarować
Dobra muszę się douczyć bo faktycznie może być tak jak piszesz. Widać mylnie zinterpretowałem rolę śrubki składu mieszanki. W każdym razie przy uchylonej i otwartej przepustnicy ilość powietrza jest nieregulowana a tylko steruje się ilość paliwa iglicą przy średnim otwarciu przepustnicy i dyszą przy pełnym.
ale sdo 3L/100km mozna zejść. Mnie sie udało
no, takie spalanie miałbyś jadąc 125-ką 4T z prędkością 90km/h, a nie 50-ką 2T 45-50.
Dlaczego wszyscy myślą, że im bardziej zubożą mieszankę to tym mniej silnik spali? Wcale tak nie jest. Ja u siebie dobre przyspieszenie i moc i jednocześnie najniższe spalanie uzyskałem dopiero po znacznym wzbogaceniu mieszanki - zarówno w skuterze jak i w samochodach. Mieszanka paliwo - powietrze (czyli utleniacz - reduktor) musi być przede wszystkim stechiometryczna czyli na odpowiednią ilość reduktora musi przypadać konkretna ilość utleniacza. Na przykładzie pentanu czyli składnika benzyny:
C5H12 + 11 O2 = 5 CO2 + 6 H2O
Czyli na jedną cząsteczkę pentanu przypada jedenaście cząsteczek tlenu, a zawarte są one w konkretnej ilości powietrza.
Ja też mam małe spalanie,a jednocześnie dobre przyspieszenie i prędkość- 65 km/h (od nowości 58 km/h) . Poczatkowo skuter miał dużą moc,ale za to na długim dystansie zaczął szarpać. Za mało paliwa dostawał. Świeca była biała. Po kilku podejściach udało mi sie to poprawić :)
kustosz masz gg?
napisz do mnie mój numer to 1427858 jestem ukryty ale odpisuje
Ale pitolicie o tej śrubie regulacyjnej... To jest śruba od regulacji dawki paliwa przy zamkniętej przepustnicy - na obrotach jałowych. Ilość paliwa na tych obrotach nie jest ustawiana dyszą, tylko ową śrubką. Ilość paliwa nie jest duża, bo przy zamkniętej przepustnicy bardzo mało powietrza dochodzi do silnika.
A co do dysz to: dysza główna (main) decyduje o ilości paliwa dostarczanej od połowy do maksymalnie otworzonej przepustnicy; dysza wolnych i średnich obrotów (pilot) decyduje o ilości paliwa dostarczanej od minimalnego otwarcia przepustnicy do jej połowy.
To dlaczego gdy pokręciłem w lewo o pół obrotu śrubą regulacji mieszanki spalanie wyraźnie wzrosło?
MichalWujak napisał:
Ale pitolicie o tej śrubie regulacyjnej...
No bo widzisz, w internecie jest masa niesprawdzonych bzdurnych informacji jak np o tym że ciężkie roli to większa prędkość a lekkie to przyśpieszenie i tak idzie bzdura w świat.
Z tą śrubką wolnych obrotów coś mi się nie zgadzało ale też puściłem w świat. Sorry za zamieszanie.
Ktoś powinien jakiś podręcznik obsługi napisać,rzetelny i łatwy do przyswojenia :D