Po kilkudniowym molestowaniu rudego postanowiłem pochwalić się nowym moto, na razie oficjalnie nim nie jeżdżę bo mata się burzy że nie mam prawka, ale matka nie zawsze jest w domu. Kupiliśmy z ojcem kawe zx9r z '98r, trochę mnie zdziwił jego wybór ale uznał że w moim wieku jeździł ogarkiem a przez kolejne 20 lat chodził na pieszo albo samochodem więc uznał że teraz czas poszaleć :mrgreen: Kawa obecnie nie ma 3 plastików: przedniej czaszy i bocznych owiewek, oraz ktoś ją oszpecił zakładając owiewkę taką a nie inną. Na allegro wyczaiłem komplet nowych plastików za niecałe 3k, dużo pieniędzy ale jak zdam kat A to ja będę tym jeździł więc będzie służyć kilka lat i plastiki nie pójdą na marne. Co do silnika to nie mam żadnych zastrzeżeń zmieńiliśmy filtr, olej i zobaczymy co będzie później. Plastik będą na 99% niebiesko czarne ale nie zamierzam małować baku więc zielone nie będą pasować do reszty a na owiewki czeka się ok 3tyg.
Dobra koniec gadania, czas na zdjęcia (moto trochę brudne ale nie chciało mi się go myć):
Oooo zaszaleliście, a starszy nie będzie się burzyć że ty będziesz nim jeździć jak masz skuter?
nie, ojciec normalnie mi daje moto gorzej z matką
Jej, dlaczego ja nie mam takiego starego??
XD
Jest czego zazdrościć
P.S. Też się do Kawy przymierzam, ale po zdaniu prawka
coś co mnie masakrycznie wkurwia to mocowanie lusterek ale tak to zaje fajna kawa ,
Ja pierwsze co bym zrobił to bym ją umył leniwcze ;p
Ale zrób zdjęcia po umyciu to na pewno będzie lepiej wyglądać Remontuj go i pokazuj nam bo naprawdę fajna maszynka. Jeździłeś już? Tylko drzewa omijaj
Jak zrobię plastiki to napisze. Ale jak mowie 3tyg oczekiwania a żeby je zamówić muszę sprzedać któryś samochód.
Nareszcie się pochwaliłeś !
No fajnie, fajnie
Oklepane pytanie: Osiągi sprawdzałeś ? ;d
I czy chcesz powiedzieć że plastiki kosztują 3000zł ?
No i fakt faktem przednia owiewka jest dopasowana … szkaradnie
Tak, owiewki kosztują dokładnie 2870 albo 2970zł, nowe pomalowane aby zakładać. Co do osiągów to vmax nie sprawdzałem ale 240 już leciałem, ale jedna rzecz mnie przeraża to spalanie przed chwilą jechałem do sklepu jakieś 3km w jedną stronę ja mu w gaz a on buuuuuu, dobrze że jest rezerwa, spalanie się wyrównuje bo ja mu wciskam a jak ojciec jeździ to spokojnie do 3-4tys.
no no Marian sprzęt niczego sobie;d Plastiki kupisz i będzie elegancko;]
życzę samych przyjemności z jazdy;p i nie uciekaj przed policją tak jak wczoraj u mnie koleś na mieście;d
Ja bym na streeta ją zrobił i olał plastiki. Szkoda na nie kasy
Ojciec się uparł niech kupuje, dla mnie to jeszcze lepiej.
Ja sądze podobnie jak Wino.
Zrobiłbym z tego konkretnego streeta. Kupił jakąs ładną owiewkę na przód, kupił pług dedykowany to tego modelu i jakieś fajne detale dołożył i by byłlo git.
A wyszło by z 500 zł a nie 3 k zł.
Ogólnie moto fajne ale nie wiem po co twojemu ojcu takie mocne skoro spokojnie jeździ i po co tobie takie mocne jak jeszcze nie miałeś żadnego moto…
Jeszcze jedna rzecz jaka mi się rzuciła to oczy to trochę zaniedbany jest, chyba że mi się tylko tak wydaje.
Jest brudny dlatego się tak wydaje, co do plastików to szukam jeszcze używanych, jak trafie używki to kupie, chyba że do momentu sprzedaży auta ich nie znajdę to zamawiam nowe.
Lusterek nie da się jakoś inaczej zamontować? Tak jest tragicznie!! :573: :573: :573: :573: :573: :573: :573: :573:
Nie da się inaczej, mi się podoba, lepiej będzie wyglądać z oryginalnymi plastikami
No no no Marian tylko pozazdrościć Ci takiego sprzęta. I tak że Ci starszy pozwala na jazde takim motocyklem Hmmm ja na twoim miejscu zrobił bym z niej streeta tak jak proponował Wino i Kruczek. NO ale to twoj sprzęt i rób z nim co chcesz
Pozdro.
PS A skuterem będziesz jeszcze jeździl??:PPP
Okaże się jak z paliwem będzie bo to co muszę wlać to kawy to bym dwa samochody wyżywił. Ale pewnie główny środek to będzie jakieś auto a motor rekreacyjnie
Nooooo maszynka cacy Umyj to tylko i foty zapodaj. Pozazdrościć rodziców
A ja się na A w wieku 18 lat już nie załapię ;( I trzeba będzie robić A2, a po 2 latach jak będę miał już aż 20! lat to dopiero A