Neos Tuned by Jasiu - CAŁY NA CZĘŚCI!!! DUŻO TUNINGOWYCH!

O moj widac skutr tez stary i nowy oby dwa ;)))

nie ma co, piękny neos kolorystyka jak dla mnie idealna.

A widzialem ze na rozpoczeciu karter masz rozwalony dziura jest co się stalo ? :?: :?: :?: :?:

Siema. Dawno nic nie pisałem :stuck_out_tongue:
Dzisiaj doszedł gasbox, może jutro zamontuje :slight_smile:

Wybrałem się też na małe palenie…

Trochę słabo dym tu widać, ale to wina tego, że samowyzwalacz mam tylko na 20 sekund…

To zostało po paleniu:

Oponę mam zamiar wykończyć i od razu wymienić przód + tył…

No fajnie ;D a na oponie przecież masz jeszcze dość “mięcha” kumpel w Roxie to ma już slicka xD

Filmik z palenia: http://www.youtube.com/watch?v=FYAdC22vUME

Tak jak Borek skomentował na YT - początek kaszanka totalne, ale potem już spoko burnout :wink: A tak ogólnie to dawno nie widziałem tego twojego skutera - dobrze się prezentuje.

Skuterek Super :slight_smile: Zajefajnie Kolorki … Lodzio Miodzio :smiley:
A Taką Nóżke Można Dostać Do Oriona ??

Witam.

Dawno temu zgubiłem rejkę i pękła mi linka gazu. Z powodu braku czasu Neos stał.

Wczoraj założyłem linkę, wczoraj odebrałem nową rejkę, której jeszcze nie założyłem.

Nowa opona na przodzie to 130, teraz obie mają ten sam rozmiar.

Zawór założyłem razem z linką - wczoraj.
Przy okazji wyczyściłem gaźnik i filtr.

Dzisiaj dokonałem wymiany wężyka podciśnienia, który się sam skrócił i spadał…

Gasbox niestety nie założony, czeka na lepsze czasy. Myślę, że jak dobrze pójdzie to założę go w weekend. Do tego zakładam lżejsze rolki…

Od przyszłego sezonu prawdopodobnie przesiadka na większe moto.

To na tyle. Oto fotki:

Pozdrawiam!

A jak tam osiagi po zmianie zaworu :?:

Nigdzie nie jadę.

Neos zatarty - poszło zabezpieczenie sworznia i przy okazji rozsypało się łożysko korbowodu i część prowadnic cylka do karteru, ale to szczegół.
Dziś zamawiam łożysko srebrzone HQ Hebo i uszczelki, jutro zawożę cylinder do szlifierni. W tym tygodniu złożę do kupy.

Fotki:

oj, nie źle zjechało ten tłoczek.

Jak to się stało?

Kowal napisał:

Jak to się stało?

Jasiu226 napisał:

poszło zabezpieczenie sworznia

To chyba wystarczająca odpowiedź ;-)

A co to było za łożysko korbowodu, w sensię jakiej firmy?

Top Racing, w zestawie z wałem…

UU jasiu nie za ciekawie z tym twoim cylindrem :frowning: Opłaca się w ogóle go regenerowac??? Skoro jest wyłamany. A wał jaki miales topaż?

Niestety, byłem w szlifierni, okazało się, że nie ma sensu tego szlifować, bo tam gdzie jest ułamane tłok dochodzi i prawdopodobnie niedługo by się znowu rozsypało w związku z czym Neos będzie stał tak długo aż nie ukradnę komuś 500zł. Nara.

hmmm… nara ;]

No to teraz możesz się jeździć…z górki.

Dobra, organizujemy zrzutkę dla Jasia na nowy cylek, tłok i łożyska :stuck_out_tongue: