Zaczynajac od poczatku. Po niecalym sezonie na zdezelowanej Aprilli Guliver postanowilem przesiasc się na cos innego. Moj wybor padl na Yamahe Neo’s. Bylo to w kwietniu 2006. Gdy go kupiłem byla to calkowita seria, w ladnym stanie i dosc malym przebiegiem jak na 3 letni skuter (11 tys. km). Po paru ladnych kilomertach stwierdzilem ze jednak jest ciut za wolny. Dokupiłem wydech LeoVince Touring’a i wario Hebo NG. Z tym zestawem polatalem do konca sezonu z zadowalajacymi osiagami (v-max ok 75-80 km/h i znosne przyspieszenie). Natomiast na pocztku sezonu 2007 wysprzedalem wszystkie”usportowione” części i postanowilem sprzedac skuter i wsiasc na moto. I tu się zaczal problem, poprostu nie mogęrm rozstac się ze skuterkiem. Ma on w sobie to cos i postanowilem trochę upiekszyc go i zostawic. Tuz przed rozebraniem skuter wyglądał tak (Majowka 2007) Pierwsza czynnoscia bylo wyczyszczenie calego silnika. Plastikom przydaloby się odswiezenie wiec prz okazji lakierowania samochodu postanowilem dac je do lakierowania. Wybor padl na pomaranczowo-zloty lakier z palety Opla (jak bede znal symbol to puzniej podam). Dalej postanowilem przerobic moje stare audio. Zamiast pierdzacego w kuferku chcialem mieć cos wmiare dobrze grajacego i postanowilem glosniki zamontowac w plastikach (wiekszosc prac wykonalem podczas tegorocznych ferii). Audio aktualnie sklada się z: - glosniki Blaupunkt 2 x 25w RMS - Wzmacniacz Pioneer 2 x 16w RMS 8) (wbrew pozorom daje lepiej niz niejeden wzmacniacz 1200w z allegro za 50zl) - maskownice Pioneer’a (widac na wczesniejszym zdjeciu) - centralka sterujaca typu ON/OFF 4-kanalowa (rowniez do obslugi innych alektrycznych dodatkow) - niebieskie katody samochodowe z sensorem muzycznym Audio po zimie wyglądalo tak Po jakims miesiacu kumpel zwrocil mi uwage ze mam dziwnie “pomalowane glosniki” i wkoncu postanowilem je pomalowac na czarny mat Zęby Ps. audio jest jeszcze do skonczenia (kosmetyczne sprawy). Rowniez od feri na polce lezala kierownica z mostkiem rowerowym i poprzeczka. Az w koncu doczekala się. Miejsce seryjnej kierownicy zajela ta dlugo oczekujaca rowerowa. Ogladajac zagraniczne stronki napotkalem na Neo’sa z wygladzonym nadkolem i sam tez postanowilem sobie takowe zrobić. Niestety wiaze się to z obcieciem ramy… ale ja sprobowalem jakos rozwiaqzac ten problem nieoslabiajac konstukcji. Jednak wyglądalo to jak wyglądalo i postanowilem jednak obciac rame… Kolejnie rozpoczalem polerke przekładni z takim oto efektem Poniewaz silnik byl juz wyjety z ramy postanowilem go polakierowac Gdy tylko odebralem plastiki od razu zostaly zalozone. Gdy cylinder wyzionol ducha zainwestowalem w Poliniego Sporta 70ccm http://pl.youtube.com/watch?v=QMGFzb2EFEM W mniej więcej tym samym czasie skuter zostal przekwalifikowany na stunt psa… Dlatego tez zainwestowalem w nowy mostek Pospawany 12’bar Po 1 glebie postanowilem zainwestowac w tarcze… Po pewnym czasie padl cylinder (polini sport 70ccm) Po tym fakcje postanowilem zrobić go na LC i kupić kartera z mocowaniem na zacisk… Silnik jest aktualnie u mojego kumpla Remika w Gdyni…
Skuter miodzio! Widać że dużo roboty włożyłeś w niego aby takie cacko zrobić Czekam na nowe up! 10/10
Lewy tak jak już mówiłem, neosik w pytke, tylko ruszasz się jak mucha w smole. Podziwiam cie że jeszcze chce ci się bawić ze skuterami, w taki wieku.
No zajebisty 9/10 bo nie skończony ale jak zrobisz to będzie zajebiście :mrgreen: Jak patrze co ty odpierdoliłeś to chce mi się w swoim grzebać xD
No neo’s piękny 11/10. Te głośniki to na deszczu ci nie zamokną :?:
Podziwiam ogrom pracy włożony w neosa. “Jak patrze co ty odpierdoliłeś to chce mi się w swoim grzebać xD” święta prawda :lol:
Na dobra sprawe to to jest nic w porownaniu z tym co chcialem zrobić i co mialem w planach … m.in. wydech nad kolem(tak zeby sama koncowka wystawala z plastikow pod lampa ala scigacz), jakieś wloty ladne wygladzc tyl i ladna lampa w led i wiele wiele więcej
Ale levy ruszylo się coś z tą maszyna??
Niedlugo juz bede mial silnik wiec rozpoczynam 1 treningi… Mam juz pomalowane 2 tylne boczki i nalozony podklad na czasze i plog… Max w pol lipca będzie juz jezdzacy a pod koniec wakacji albo rku leci na allegro
właśnie tez się tak zastanawiam bo chciałem tak zrobić tylko nie wiem czy głosniki nie zamokną p.s remika to znam s3m 9,5/10 przez wloty powietrza bo denderwuje mnie robienie wlotów od roxa (wieś tun) jak tak ci się podobają to se kup roxa :Da tak poza tym to śliczny duzo pracy włożoneFilip napisał:
No neo's piękny 11/10. Te głośniki to na deszczu ci nie zamokną :?:
A gdzie ty tu kurwa widzisz wloty od roxa? :shock:wrona napisał:
9,5/10 przez wloty powietrza bo denderwuje mnie robienie wlotów od roxa (wieś tun) jak tak ci się podobają to se kup roxa :Da tak poza tym to śliczny duzo pracy włożone
Te wloty w przednim plastiku są podobne do roxowych, ale od roxa nie są. Więc może dlatego nazwał je roxowymi..... ;-) Pewnie to te czarnym markerem rysowane.Levy napisał:
A gdzie ty tu kurna widzisz wloty od roxa? :shock:
dokładnie ;p w ogóle denerwuje ,mnie to jak ktos mowi załoze se (coś tam) od roxa, takie chamskie usiłowanie,upodobnic swój skuter do roxa, to jest totalny brak własnego stylu,co nie zmienia faktu że neosik jest zajebisty :D p.s głośniki nie mokną?Nitro napisał:
Te wloty w przednim plastiku są podobne do roxowych, ale od roxa nie są. Więc może dlatego nazwał je roxowymi..... ;-)
Masz jakiś kompleksą :shock: Ty Levy ogarnij się i zkładaj to do kupy! :Dwrona napisał:
dokładnie ;p w ogóle denerwuje ,mnie to jak ktos mowi załoze se (coś tam) od roxa, takie chamskie usiłowanie,upodobnic swój skuter do roxa, to jest totalny brak własnego stylu
Zebros napisał:
Ty Levy ogarnij się i składaj to do kupy! :D
[ Dodano: 2008-08-13, 17:14 ]
lewy ukończyłeś projek daj więcej fotek z stuntu i wogule skuta a filmik byłby mile widzany będziesz coś jeszzce przy nim robić??
niby byl juz jezdzacy i się rozjebal po 3 dniach :lol: ogolnie mam juz dosyc kibli w 2t… czas na cos wiekszego zapewnie niedlugo będzie wystawiony na sprzedaz
a aktualnie czekam na uzywanego metrakita mk 50ccm + niedlugo przyjdzie tez nowy tlok oryginalny metrakita z mielocha
o kurde To co zrobiłeś to mistrzostwo
10/10 na prawdą super skuterek.
Czy mi się wydaje czy wyskoczyło zabezpieczenie?? Czym małowałeś kartery?? Ogólnie to ciekawy projekt ;d;d
Coś pięknego ;]
Mam pytanie, masz może fotkę Neosa z przodu, po zrobieniu wlotów i wstawieniu siatki i pomalowaniu? Szukam czegoś takiego właśnie jak ty masz, chce wyciąć wlot w czaszy z Neosa, bez adaptowania czachy od Roxa… Pozdro