NAXA F1 vs . LAZER LZ6 vs. AGV MDS NEW EDGE

Wszystkie czarny mat.

F5 nie chcę, ze względu na tego garba na suficie.

Chyba, że jeszcze jakieś inne propozycje koło 300PLN w czarnym macie :smiley:

I ogólne spostrzeżenia.

Które z nich mają wyściółkę wyjmowaną ktoś wieś?

Chyba MDS i NAXA, nie?

Osobiście chyba coraz bardziej skłaniam się do NAXY, choć byłem zwolennikiem AGV :smiley:

Czemu w macie? Dużo lepsze jest jakieś małowanie, ale twój wybór. AGV to jednak marka.

tylko to nie jest samo AGV, tylko podprodukt jakby :smiley: MDS :smiley:

A ma być czarny mat, bo chcę żeby pasował mi i do choppera i do streeta. A na chopper musi mieć trochę klasyczny wygląd. Naxa może być w tym ciemnym malowaniu - nad tym się zastanawiałem. Ale chodzi mi ogólnie o kask, nie o wygląd.

Ten AGV ma chyba najładniejszy kształt :smiley:

A wyjmowana ściółka to lipa, ze zapięcia czy tam rzepy się niszczą i masz lipe. Lepiej kup ze stała a do mycia są specjalne pianki

Ja mam kask od początku sezonu i nie zauważyłem żeby się jakoś specjalnie zabrudził…

Ja juz mam w zasadzie drugi sezon i tez brudny nie jest, dużo jezdze a jeszcze nowoscią go w środku czuć:)

Mojego nie czuć nowością :-/ ale i tak jest git.

ja mam kask już 4 sezony i jest git majonez bez czyszczenia :smiley:

Może faktycznie bez wyjmowanej…

Wińsko głosuj, a nie się obijasz XD

Ogólnie te kaski już chyba nie mają styropianu jako wypełnienie, coś
Waszym zdaniem spoko są technicznie?

Naxa ma skorupę Hight tech termoplastic ABS, a MDS HIR - TH, cokolwiek by to miało znaczyć xD

Naxa ma styropian, ale taki mało granulczasty że tak powiem. Nie taki jak do ocieplania xD Mój UVEX też tak ma

W kasku za 3 bańki jest styropian??!! A ten od AGV??

Nie wiem czy w AGV jest, ale na pewno coś styropiano podobne. Też się zdziwiłem, bo u mnie jest pomalowany na czarno, a u kolegi na legalu biały stryopian w naxie F1 za 250zł. A Mój katalogowo kosztuje 4 bańki. Chcesz fotę?

nie, no wierzę… Ale jednak myślałem, że już jakieś pianki będą…

Ktoś od nas miał tego MDS, nie? Może by się wypowiedział? Interesuje mnie sprawa “noska” w tym kasku…