Naraku HS

Witam!

Mam pytanko…

Warto wstawiac nową sprężynę centralną od wariatora Naraku HS do seryjnego sprzęgła i czy to cos daż;)

Tak, jest dośćczana po to aby coś daża. Zawsze możesz sprawdzić ale raczej ona poprawi osiągi choć różnie bywa.

Ok dziekowa… wstawie se jak dojde do niej xP Zakupiłem wario a kolo chce 60zl za montaz… wysmialem go… pokombinuje jakos… Tylko gdzie wstawic ta cienką podkładkę? Klik

DefQon napisał:

Ok dziekowa.. wstawie se jak dojde do niej xP Zakupiłem wario a kolo chce 60zl za montaz.. wysmialem go.. pokombinuje jakos.. Tylko gdzie wstawic ta cienką podkładkę? Klik

Mam ten zestaw na serii. Spr??yny jeszcze nie wymieniażem, dałem póki co lżejsze rolki (5.1g) Teraz szukam przyczyny pisku w czasie ruszania więc chyba, przy okazji, wymienić sprężynę i dam te lżejsze, dołączone rolki (5.8g).
Podk?adk? dałem przed tuleją od strony wału. Czemu? Tego nie wie nikt - nawet najstarsi indianie ;-)

PC

A nie wiesz ile waża rolki w tym zestawieś

Masz ten zestaw czy masz mieć??

5.8 i 6.3 a sprężyna podnosi obroty o 1000 w stosunku do serii.

PC

Dzisiaj go dostałem… tam sa 2 rodzje rolek?..

pch napisał:

Podk?adk? dałem przed tuleją od strony wału. Czemu? Tego nie wie nikt - nawet najstarsi indianie ;-)
PC

G?upszej rzeczy nie słyszałem ta cienka podk?adka jest po to aby ustawić wariator na v-max lub przyśpieszenie u mnie na przykład redukuje ona muła na starcie a v-max zostaje.

T? podk?adk? dajesz jak chcesz miećprzyśpieszenie między tulejk? a przeciw talerz na wałnak?adasz

Jak chcesz miećv-max to wkładasz za tą taką gwiazdk? od przeciw talerza a koronk? zbieraka nożnego.

Nie wiem przyjacielu czy widziałeś tą podk?adk? dośćczon? do zestawu. Ma grubo?? 0,1mm i założę się, że nie wpływa w żaden sposób na osiągi.

PC

Powstal kolejny problem… Nie mogę odkrecic przeciwtalerza… wkrecilem tą srubke i zablokowalem srubokretem i kombinerkami i ani drgnie… kluczem pneumatycznym tez nie wyszla… moze kupić jakas blokade… tylko jka będzie pasowala do Motobiż Poradzcie cos!

Ja zaparżem kawałek grubej blachy o złby przeciwtalerza i bez problemu odkręciłem nakr?tk?. Przypasowałmi akurat idealnie klucz do fleksy. Oparżem go o jakiśelement ramy a drugi koniec o złby.

PC

pch napisał:

Nie wiem przyjacielu czy widziałeś tą podk?adk? dośćczon? do zestawu. Ma grubo?? 0,1mm i założę się, że nie wpływa w żaden sposób na osiągi.

PC

Oj wpływa na pewno nie jest aż tak cienka

Podk?adka ze starego wariatora miała ponad mm a ta jest cienka jak polsilver. Ale skoro jesteś taki pewny to ja się po?więc? i ją prze?o??. Niestety mam wizją, że efekt będzie żaden :wink:

PC

ja miałem w zestawie podk?adk? o grubości ok 0.5mm

Chlopaki… Zalozylem ten wariator i przyspieszenie jest swietne! Tylko mam pytanie… Od 35km/h do 70km/h mam obroty rowne 8000 czy to dobrze? a moze mam źle dobrane rolki… Dodam jeszcze ze najpierw zalozylem wariator i tuleje a potem podkladke i przeciwtalez… Prosze o odpowiedz
:slight_smile:

tak jest dobrze jak nie spadają do maxa obroty to jest dobrze

A czy skuter będzie więcej palil?

Aha i jeszcze tak od 0-10km/h normalnie jade skuter nie wyrywa… a od 10 w gore jest cudownie… co mogę zrobić zeby wyrywal?

Przy okazji, które rolki założyliście?

PC

Tam byly tylko rolki 5,3g i te właśnie zalozylem… sa chyba za lekkie bo skut ma gigantyczne obroty i jedzie tylko 65km/h nawet z gorki… doradzicie jakie rolki zakupic?

Wszystko jasne. Ja mam Naraku HS Race (rolki 5.8, 6.3 i sprężyna +1000obr)

PC