witam
otoż mam takie pytanko.
zalozylem cylinder naraku 72 ccm(47mm) i wario malossi multivar i do tego rolki 7.0grama ALE BEZ SPREZYNY CENTRALNEJ która byłą w zestawie z wariem.(ta biała,malossi) i nic innego nei zmienialem jeszcze glowica byla planowana…
i skuter nawet przyspieszenei ma ok. ale v-max jest takie jak bylo wczesnie może o 5 km/więcej wczerscniej to bylo max 67 a tera ok.70km/h a za tirem na starym cylku bylo 73km/h a teraz na tym sportowym to mi wskazowka za skale wyszla sądze że okolo 85km/h
wieć jak zrobić zeby on mi szedl lepieją a i dysze mam std.
to jest 4T więc max 90 (REALNE) z niego wyciśniesz po wymianie wszystkiego!
dobra wiem ze 4t i wiem ze tyle wycisne… ale chodzim mi o to że np. jak wymeinei dysze na 100 i spręzynę centralną wsadzę miekka ta biala malossi oraz rolki 4.5grama to będzie lepiej działał? chodzi mi o przyspieszenei i v-max?
nie wiem jaka jest dysza w tej potędze mocy ale musiał byś tak ok 30-50 większą włożyć, a napęd się regululuje indywidualnie ale myślę że będziesz musiał włożyć tą sprężynę i lżejsze rolki
Ja mam NARAKU 80ccm (49mm), wariator Naraku HS Racing, rolki 5,8g i sprężyna z zestawu. Na nowym pasku śmigał 70. Teraz pasek ma 500km i prędkośc wzrosła do 90 na prostej. Podejrzewam, ze na rolkach sugerowanych przez Naraku 6,3g byłoby jeszcze szybciej. Dodam, że ja ważę 90kg.
PC
P.S. Wymiana cylindra na większy w 4T powoduje zmniejszenie zużycia paliwa w stosunku do serii. Mimo zmiany dyszy na #86 skuter pali mniej o 0,5 litra. Oczywiście przy założeniu, ze się jeździ z normalną prędkością 55~60km/h (manetka gazu otwarta na 30%).
mam juz rolki kupione 4.5 grama założę je i sprezynke centralna ta malossi bialą i dysze w przedziale 90-100 bo pod sam cylinder powinno wsadzic podobno #86>
a co do tego spalania to mi nie zmiećjszylo się…
na calym baku(4L)robie okolo 100km ;P)
Lekkie rolki lub twarda sprężyna (jeżeli ślizga się pasek) = wysokie obroty ale niższa prędkość maksymalna. Z rolkami trzeba ostrożenie i zmieniać o małe wartości a nie o 50%.
Z dyszą też nie ma co przesadzać. Jak będzie za duża to silnik nie przepali paliwa i zacznie się dławić bo będzie zbyt bogata mieszanka.
Sprawdź? zawory i hamulce. Może ci coś trze.
PC
Tak świetnie że pali mniej Tylko że moje Kymco Agility paliło 9 litrów v-max 115 na przerywaniu już.Niestety garczek wytrzymał tylko 7tyś chodzi ale bierze więcej oleju niz paliwa.
to jak zostane przy tych rolkach co mialem w zestawie (7.0grama) i założę ta biala sprężynę malossi …a dysza zalecana do samego cylka to #86 to może kupić jakoms #90? chodzi mi oto żeby on hcodzil tak jak powinien bo wydaje mi się że on chodzi nie tak jak powinien…
4storke napisał:
Tak świetnie że pali mniej Tylko że moje Kymco Agility paliło 9 litrów v-max 115 na przerywaniu już.Niestety garczek wytrzymał tylko 7tyś chodzi ale bierze więcej oleju niz paliwa.
9 litrów to jakiś absurd. Mój pali nieco ponad 2 litry a przy ruszaniu staje na koło i tnie 90 na prostej. Podkeślam jeszcze raz, że zazwyczaj jeżdżę blisko prędkości dopuszczalnych więc nie przekraczam 60km/h.
kamikadze51293 napisał:
to jak zostane przy tych rolkach co mialem w zestawie (7.0grama) i założę ta biala sprężynę malossi ..a dysza zalecana do samego cylka to #86 to może kupić jakoms #90? chodzi mi oto żeby on hcodzil tak jak powinien bo wydaje mi się że on chodzi nie tak jak powinien...
Moim zdaniem twój sprzęt wymaga regulacji a nie modyfikacji. Wywal od razu ten stożek bo to jest nieporozumienie. Oprócz hałasu i ubogiej mieszanki nie daje nic.
PC
pch napisał:
Mój pali nieco ponad 2 litry a przy ruszaniu staje na koło i tnie 90 na prostej.
O kurwa dawno tak się nie naśmiałem HAHAHA
kamikadze51293
Wszystko musisz wyregulować to będzie dobrze je??dził!!
stożek to już dawno wywalilem.jezdze na std filtrze
siwy_fact napisał:
O kurna dawno tak się nie naśmiałem HAHAHA
Tu nie ma się co śmiać. Wystarczy czytać do końca ze zrozumieniem.
pch napisał:
Podkeślam jeszcze raz, że zazwyczaj jeżdżę blisko prędkości dopuszczalnych więc nie przekraczam 60km/h.
PC
pch napisał:
Tu nie ma się co śmiać. Wystarczy czytać do końca ze zrozumieniem.
Niby co miałem doczytać do końcałą