Witam już mi w tym sezonie poszły 2 przeciwtalerze poprostu objechały się na około i się przeciwtalerz luzem krecił i jaki jest najmocniejszy przeciwtalerz do keewaya myśle nadtym naraku co nie ma koronki polini oraz malossi który jest najlepszy proszę o odp
Nie powinno tak być, żeby objeżdżał. Może masz tulejkę za długą, (albo za krutkąi lata) i nie możesz wsadzić tego i dokręcić śruby odpowiednio ?
Rekord to przeciwtalerz się psuje czy ten krzyżak (zabierak) ta gwiazdka pęka albo się wyciera. U kumpla w focusię bez przerwy to się sypie.
przeciwtalerz właśnie się luzem powinien kręcić na wale, on nie ma żadnych ząbków, jedynie taka gwiazdka, ona trzyma nieruchomo przeciwtalerz na wale.
ona najczęściej pęka, w przeciwtalerzu nie ma za bardzo co się wyrobić bo on i tak nie ma ząbków.
jak ta gwiazdka to kup ze 3 od razu i jeździj a nie wymieniaj przeciwtalerza ;p
Marian napisał:
Rekord to przeciwtalerz się psuje czy ten krzyżak (zabierak) ta gwiazdka pęka albo się wyciera. U kumpla w focusię bez przerwy to się sypie.
mi się dziś posypała gwiazdka zrobiła lekkie rysu na wale
wymieniłem na seryjny przeciwtalerz i gwiazdkę i zobaczymy
ale to nie możliwe żeby to się samo z siebie rozleciało
wiec jaka może być tego przyczyna ?
mi caly przeciwtalerz się zjechał a koronka cała jest te miejsce co się trzyma koronka w przeciwtalerzu to tam się objechał tak ze się krecic moze wczoraj poxipolem skleilem i 20 km zrobiłem ale muszę kupić i to jaki kupić zeby mi się to nie sypalo caly czas mi się to sypie
ja mam malossi MHR wsadzone i się nie sypie.
Samo z siebie się nie ma prawa sypać.
coś musiałeś źle założyć, nie dokręcić, jakiś luz tam może być.
samo się nie ma prawa rozsypać.
sprawdź czy Ci się nie rusza ten przeciwtalerz.
teraz się rusza caly rozsypany ale na boki nie chodzi ale pewnie taka jakosc bo on kosztował niecale 20 zl z koronko :roll:
aa no to całkiem możliwe że jakość.
kup sobie przeciwtalerz albo małosi mhr, albo ten polini, one są dobre.
kolega nawet kupił do keeway’a ten hebo do minarelli na wał 12mm… tokarz mu zrobił otwór na 16mm i pasuje i jeździ.
Ja bym wybrał malossi <- oni mają wszystkie części porządne… lepiej dać więcej i mieć święty spokój… taka moja opinia. Najprawdopodobniej rozsypał ci się bo jakość taka była jego… zresztą czego się spodziewać za 20zł ? ale na pewno on wszedł do końcaż nie przeszkadzała mu tulejkaż bo nowe przeciw talerze nie wchodzą na wał tak z chęcią trzeba je trochę siłą wepchnąć może go do końca nie włożyłeś albo tulejka za długa jest i do końca nie wchodzi… sprawdź … jeśli wszystko dobrze pasuje i założone jest dobrze to jakość talerza taka… ale i tak najprawdopodobniej talerz jest wart swojej ceny i dlatego tak się stało
do konca wszedł :)) tylko on od poczatku się powoli wyrabial ;d a seryjny poszedl bo pasek powedrowal za wysoko narozrabiał
No to wszystko jasne… kup porządny i będzie git :roll: chyba że chcesz dalej kupować te złomy za 20zł i popsuć sobie chcesz wał… weź malossi na pewno będziesz zadowolony :->
Już zakupiłem poliniacza przeciwtalerz myśle że będzie git