Jeżeli robi głuche buuu i zwalnia to się dusi z nadmiaru powietrza ale czterotaktowanie jest związane ze zbyt bogatą mieszanką.
Jaką masz dyszę i na którym ząbka iglica.
Gdzie mogę sprawdzić jaką mam dyszę, ponieważ jestem zielony. Co do drugiego pytania nie wiem dokładnie o co chodzi.
Żeby sprawdzić rozmiar dyszy, trzeba odkręcić dekiel od gaźnika i zobaczysz wkręconą jakby śrubkę. Schematów w necie jest dużo. Dysza odpowiada za dozowanie paliwa przy pełnym otwarciu przepustnicy. Iglica odpowiada za mieszankę przy 1/2 do 3/4 otwarcia przepustnicy. To w teorii. Objawy masz takie jakby raz mieszanka była za uboga a innym za bogata. Taka sytuacja może zdarzyć się np. jeżeli dysza jest za duża a iglica mocno opuszczona i w zależności od otwarcia przepustnicy mogą zacząć się anomalie. Wspomniałeś o uszkodzonej osłonie filtra czy rurce. Sprawdź to dobrze, to bardzo ważne, nie może być absolutnie żadnych pęknięć, dziur czy ubytków. Powietrze jest zasysane i nawet mini dziurka może powodować takie akcje.
Moja rada: przeglądnij cały układ zasilania powietrzem pod kątem lewego powietrza, dokręć opaski, sprawdź połączenia.
Teoria teorią , wymądrzanie się na forum - wymądrzaniem się na forum.
Jak chłopak nie wie gdzie jest i jak wygląda dysza, to może lepiej niech się za to nie bierze - zrobi więcej szkód niż pożytku .
Nie chodzi o wymądrzanie się, tylko o przekazanie trochę teorii bo bez tego powstają herezje o rolkach na prędkość i na przyśpieszenie.
Dziękuję wszystkim serdecznie za pomoc i wszystkie odpowiedzi. Dzisiaj zawiozłem skuter do serwisu i tam był młody mechanik na zastępstwo. Powiedział żeby zostawić u niego skuter na 2 godzinki i po niego przyjechać. Zostawiłem go i po 2 godzinach był już sprawny jak na początku. Mechanik powiedział że musiał coś zrobić z gaźnikiem i dyszą. Teraz czuję jakby skuter miał lepsze osiągi- pierwotnie v-max wynosiła 55/h, a teraz 65/h. Maszyna też lepiej przyspiesza. Jeszcze raz bardzo dziękuję wszystkim za pomoc.