nadkole do speeda 2

witam, szykuje się do zrobienia nadkole w speedfighcie 2. Zdjalem plastiki itp. I mam pytanie czy do tego seryjnego nadkola, nie można by tak jakby dorobic ladnego wyprofilowanego spodu? Czy lepiej zrobić to na podstawie kartonu? I czy można by te seryjnie kierunki przyczepic pozniej na spod nadkolaż

mi się wydaje ze lepiej będzie wykorzystac stare nadkole jako podstawe do tego zeby wszystko trzymało się kupy i przerobic je … takie jest moje zdanie :slight_smile:

A ja na Twoim miejscu kupiłbym czachę od roxa;) popatrz sobie na stronkach o tuningu, ja kiedyś miałem robić kumplowi właśnie coś takiego ale się rozmyślił.

nie, nie, czacha od roxa mi się nie bardzo usmiecha… bo zanim znajde cos nie drogiego ( bo nie dam 200zl za czzache :roll: )to minie z tydzien, jak nie lepiej. A mi zostalo z 2-3 dni az dostane rejestracje, i przez te kilka dni chcialbbym juz wszystko zrobić, tzn nadkole, brewki, ryfle, i polerke przekładni, do tego jeszcze zamowilem wario polini speed control 8-).
Czytalem PodLy kilka razy ten twoj poradnik :-P, ale czy to naprawde jest tak latwo dopasowac? zwlaszcza ze w speedzie te mocowania seryjnego nadkola sa po bokach, ukryte pod tylnimi owiewkami. Myslisz ze dam rade cos takiego ogarnac ze zwyklego kartonu i szpachliż Postanowilem, ze zostawie sobie te seryjne nadkole, a noz, moze się przydac :mrgreen: