Na max obrotach coś przerywa

Witam, mam problemik mały, gdy sobie jade to gdy dam maxymalnie gazu to co jakiś czas na 1 sekunde jak by paliwa zabrakło, a potem znowu i tak co jakiś czas, co to może być ? Filtr powietrza czysty, próbowałem na stożku jak i na zwykłym, paliwa też czysty bo nowy, gaźnik czyściłem, świeca też prawie nowa, zrobiłem na niej dosłownie 8 km, i ustawiony też jest chyba dobrze bo na każdym rodzaju obrotów chodzi dobrze tylko własnie jak dam na full to troszkę przerywa. Za pomoc będę bardzo wdzięczny, i pozdro dla forumowiczów…

P.S.
Cylinder 80cc
Dysza 90…

Ja miałem to samo w tgb. Najpierw przy 80km/h potem przy 70km/h i tak co parenaście kilometrów coraz częściej zaczynało przerywac. Wymiana łożysk kolego .

Ale gdy troszkę przereguluje gaźnik to dzieje się to często, tak samo jak założę filtr stożkowy, gdy mam oryginalny dzieje się to bardzo rzadko… Jeden znajomy doradził mi abym podniósł pływak bo może dostawać za mało paliwa… ale nie wiem czy to możliwe i jak to zrobić ?

Nie pływak XD IGLICE się podnosi … Ale wątpię, że to to …

A przerywa tak jak w ścigaczach jak mają odcięcie ( max obroty ) ? Czy tak jakby go zamulało ?

Jest odcięcie na pół sekundy

!

Ale przerywa tak jak w ścigaczach jak mają odcięcie ( max obroty ) ? Czy tak jakby go zamulało ?

Nie wiem jak w scigaczach… ale w moim przypadku na pewno nie jest to zamulenie tylko odcięcie…

Więc moduł blokuje oborty. Masz tak odkąd załorzyłeś cylinder czyli to na pewno wina modułu. Kup na allegro odblokowany i po sprawie

Dokładnie do modułu zmierzałem …
Bo jeśli po prostu odcina zapłon to jeśli nie świeca to pozostaje moduł …

Pożycz może jeszcze od kumpla (taki sam moduł) jak ma jakiś i sprawdź czy to to.

hmm może slaba kompresja albo pierścionki przpuszczają zobacz :slight_smile:

moduł swoją drogą ale ja miałem podobnie jak miałem tłumik przy kolanku nieszczelny. jadę prawie maxem i nagle zaczyna tak szarpać trochę, jedzie, nagle brak obrotów potem znów przyspiesza i tak co1/2sec się zmieniało, uszczelniłem i po problemie :stuck_out_tongue:
sprawdź to jak nic nie da to moduł blokuje i tyle.

a jak nie wiesz jak to w ścigaczach jest to odcięcie to oglądaj:
http://www.youtube.com/watch?v=Irml-3ikO20&feature=related